Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti sétáltattátok a kutyusotoka...

Ti sétáltattátok a kutyusotokat az összes oltás előtt?

Figyelt kérdés
Minden kutyatartónak dilemma, hogy szocializáció vagy teljes védelem. Ti hogy vélekedtek erről?
2014. márc. 18. 13:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

az én kutyám májusi születésű, tehát az egész nyarat fenn a lakásban töltöttük, se nyaralás, sem egyéb....ma is azon gondolkodom hogy hogyan bírtuk ki, de tudtam, hogy nem tehetem kockára az életét csupán csak azért, hogy előbb találkozzék a jóskamiskával, vagy flangálhassak vele az utcán...

2014. márc. 18. 14:56
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ezt mindenki döntse el maga... attól h például én vittem, nem gondolom h szar gazda lennék - ez túl van picit lihegve. A menhely és fokozottan fertőzött helyek más tészta.
2014. márc. 18. 15:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha azt irtam előbb hogy aki viszi az szar gazda légyszí' idézd, mert én nem látom sem azt, sem másmilyen minősítést.

Én csak leírtam az én meglátásomat.

2014. márc. 18. 15:23
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Igen. Kb. 6 hetes kora óta sétál (nem, nem volt nálam 6 hetesen, de már a tenyésztő is sétáltatta). Szerintem és sokak szerint ki lehet már vinni 8 hetesen a kutyát, csak oda kell rá figyelni, hogy ne szimatoljon pisit, kakit, meg persze ne is egyen, illetve olyan útvonalon vidd, ahol nem igazán járnak kutyák, főleg kóbor kutyák. Kb. ennyi.

A szocializációt szerintem fontos korán elkezdeni, plusz egyes fajtáknál muszáj is. Nem beszélve arról, hogy még mindig sok az olyan orvos, aki azt mondja, hogy 6 hónapos kora előtt ne vidd ki a kutyát. Én ezzel nem értek egyet. No meg, teljesen védett soha nem lesz egy kutya sem, még az oltásokkal sem.

2014. márc. 18. 16:02
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

Nem sétáltattam, mert kertesházban lakunk.

Az a véleményem, hogy fontos betartani bizonyos dolgokat, ugyanakkor nem kéne ennyire túlaggódni az egészet. Szerintem bőven elég ha a kiskutya otthon marad amíg nincs meg összes oltása, vagy ha panelos, akkor kézben viszik le, alapvető higénia, és óvakodás a beteg, ismeretlen állatoktól.

Újszülötteknél alapos tisztálkodás, megválogatni, hogy kivel kerülnek kapcsolatba.

Azt viszont túlzásnak tartom, hogy a kiskutyát, vagy az újszülöttet teljesen elzárjuk a vuilágtól, annyira, hogy még a körülötte élő kutyákat sem engedjük hozzá, vagy azokat sem visszük el sehova, nehogy valamit elkapjanak, hogy nem engedjük ki/vagy tartjuk kint az udvaron ha van. Szerintem a szocializáció fontosabb. Szerintem nem is lehet elérni teljes védelmet, vagy legfeljebb csak a józan ész teljes elvesztésével.

Megmondom őszintén, én előbb vásárolnék olyan tenyésztőtől kiskutyát akinél a szalmára születtek a kiskutyák, mint akineél a sterilszobába. Bár hozzá kell tennem, az én kutyáim munkakutyák, akik bírják ezt, minden bizonnyal vannak olyan fajták akiknél szükséges ennyi óvatosság.

2014. márc. 18. 17:56
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vittem ki. És amúgy tökre szocializált, nincsen semmi problémánk más kutyákkal, más kutyáknak néha van problémája velünk, de hát ilyen az élet, nem? :D

A barátaink most vettek kiskutyát őt áthozták hozzánk már az oltások előtt is hogy barátkozzanak, de csak hozzánk.

2014. márc. 18. 20:22
 17/20 anonim ***** válasza:

"Ha azt irtam előbb hogy aki viszi az szar gazda légyszí' idézd, mert én nem látom sem azt, sem másmilyen minősítést."

Nem kell szó szerint leírni. Elég éreztetni... a lepontozás meg elég egyértelmű (még ha ne is te voltál személy szerint)

2014. márc. 18. 20:37
 18/20 Firestorm ***** válasza:

Köszi,de sajnos írtam nekik is emailt,de nem reagáltak még,pedig jó pár napja történt.Tavaly viszont ők kobozták el a tehenet.Tényleg hatásosak,csak gondolom sok az email náluk és nem jutottak el az enyémhez!

Viszont vannak fejlemények!Már intézkednek az ügyben,tehát elindult szerencsére!

2014. márc. 19. 08:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi nagyon korán hoztuk el a kutyánkat, de az utolsó kombi+10 napig nem vittük ki utcára Budapesten. Ez kb 3 és fél hónapos koráig így volt. Szobatiszta kb 2 hét alatt lett, emberekkel nagyon barátságos, kutyákkal szemben első héten illetve első kutyaovi alatt volt félős. De nem foglalkoztunk vele, senki nem akarta megenni, második foglalkozáson már semmi gond nem volt. Minden kutyával jól kijön. Fiú-lány, kicsi-nagy. A szocializáció nem ebben a pár hétben fog állni vagy bukni. Hanem utána, amikor már közösségbe viszed akkor hogy szoktatod be. Egy benyalt nyavalya többet árt, mint az a pár hét csúszás a szocializációban.
2014. márc. 19. 14:22
 20/20 Firestorm ***** válasza:
OFF: Bocsi az előzőt nem ide akartam írni.
2014. márc. 19. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!