Miért rontják el ennyire a német juhászkutyákat?
Azért, mert ez a standard... Ha nem tetszik, nem kell olyan kutyát venni. Nekem is munkavonalasom van, de edzek show kutyát és sírva röhögünk mikor nem tudja mint kell kezdeni a karral meg visít a gazdi hogy ne terheljük a hátulját.
Egyébként ma már sokkal nagyobb a kereslet a munkavonalú kutyákra mint néhány évvel ezelőtt de tényleg siralmas hogy szinte külön fajtává válik a kettő.
Ez a tendencia nem csak a német juhásznál, hanem egyéb más olyan fajtáknál is megfigyelhető, amelyek valaha dolgoztak: nézd meg a border colliet, a retrievereket, a spánielt, a huskyt stb. de még az agaraknál is jól érzékelhető különbség van a verseny és a show agarak között. De elég ha csak beírod a google az összes fajtát majd elébiggyeszted a working szót...döbbenetes különbségek vannak.
Az inkább a kérdés h a standard miért nem azt a típust fogadja el és írja le, amelyikkel effektíve dolgozni is lehet...
mikor én gyerek voltam, már akkor is kezdte ez felütni a fejét, ez 10 éve volt, és azóta szerintem csak egyre rosszabb
pl ott vannak a yorkik, tudom, ez a szaporítóknak köszönhető, de ma már nem nagyon látsz az utcán igazi yorkikat csak ilyen elfajzott valamiket
Dogo Canariokat kéne látnod.. Sírok rajtuk a szögekre hangsúlyoznak de akkorák a szerencsétlenek mint egy amstaff lassan... Semmi izom..
11 éve amikor az enyémet vettem (még mindig él) nem ilyenek voltak.
Német juhászok is katasztrofálisak. El lettek korcsosítva a fajták.
Nem tudom kinek a fejéből pattant ki, de én is hasonló nyomorékká tenném. Ahogy el nézem, ezt a két képet is, szívesen elbeszélgetnék a "tenyésztővel".
Én is azt vettem észre, hogy a dogo canariot is sikerült tönkre tenni, csak megkell nézni kiállításokon. Két vonalra szakadt a show vonal a dogo típus, nagy tömeges, erős csontozat, nagy bamba fej, szinte semmi értelem, semmi szikra a szemükben. A ringet körbe futni alig tudják. Míg a másik vonal a presa típus, teljesen ellentéte a dogonak. Én jövőre fogok venni, de hogy itthon nálunk nem találtam még egy normálisat :/ .
Nekem ez a típus tetszik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!