Hogyan beszéljem le anyámat arról, hogy pénzért vegyen szaporítós keverék kutyát?
Hiába magyarázom neki, hogy ne nézegessen semmilyen extra mini csivava meg yorkshire terrier kutyát aprodón meg társain, mert egyrészt nem létezik "extra mini" kutya, azok mind betegek, másrészt ne szaporítóktól már. Azt hiszi, hogy én az ő boldogsága útjába akarok állni, hogy ne legyen kutyája, holott nekem nem azzal van a bajom, hogy kutyát vesz. Vagy hozzon el menhelyről ingyen, vagy tenyésztőtől pénzért, de semmiképpen ne támogassa anyagilag a csökött agyú, állatkínzó szaporítókat.
Mi a fenét csináljak? Egyszerűen nem lehet vele normálisan beszélni.
Attól függ. Mit érzel, miért szeretne kutyát? Állatszeretetből? Akkor lehet érvelni beteg kutyusokkal, kutyagyárakkal stb. Divatkiegészítőnek? Gonoszan hangzik, de megkérdezheted tőle, hogy hűtőt milyet venne? A Frigi-Door márkájút a lengyel piacról egy árustól, akinek másnap a poros nyomát nem leli vagy megvenné azt, ami ismert, bevált és garantáltan minőségi, de valamennyivel drágább? Na, ha ezt sikerült végiggondolnia, elmagyarázhatod neki, pont az "extra mini" kutyánál nincs garancia arra, hogy pici marad (kering néhány horrorsztori a neten, pl. pumival fedeztetik a yokrie-t, a kölykök megszólalásig hasonlóak) vagy hogy egészséges állatot vesz. Pont a tenyésztőktől tudna olyan pici, cuki kutyát szerezni, mint amilyet szeretne.
Nem tudom, anyukád mennyi ilyen kutyát látott életében, de ha nem sokat, akkor lehet, érdemes lenne kilátogatnotok egy kiállításra, hogy egyáltalán tudja, mit utasít el. (Pl. én egyetlen TK-s yokrie-t ismerek, ő is rettentően pici.)
Fajtamentésről beszéltél már vele?
- [link]
- [link] (yorkie mentés)
- [link] (ők egyelőre csak közvetítenek)
Egyrészt tudná, hogy ha fajtatiszta kutyát akar, ez is egy lehetőség, másrészt látna néhány elcsellózott életű szaporított ebet, mert ilyen is akad közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!