Nyers csont adása?
Figyelt kérdés
A marha csonton kívül milyen nyers csontot adhatok neki, ami leszedi a fogkövet?
Mire figyeljek a rendszeres féregtelenítésen kívül, milyen veszélyei vannak még, ha ilyennel etetem a kutyát?
2014. márc. 16. 14:48
1/6 anonim válasza:
Csirke, kacsa, liba, nyuszi, stb stb, ezek nyersen bátran adhatóak. Pl csirkenyak, -láb nagyon jó. De ha nagyon fogköves akkor inkább vidd el orvoshoz leszedetni, a csontrágás csak megelőzés.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Még nincs meg a kutyus, csak felkészülök, 1hónap múlva lesz.
Kölyöknek is adhatok ilyeneket?
2014. márc. 16. 15:48
3/6 anonim válasza:
Szia! Persze nyugodtan etethetsz nyersen kölyköt is. Nagyon sok tenyésztő etet nyersen, ugyanúgy a kölykök is azt kapják.
4/6 anonim válasza:
Én pulyka alsócombot veszek néha, azt úgy, ahogy van odaadom nekik. Viszont néhány kutya nehezen emészti a kacsa, liba és pulykacsontot, így erre nem árt odafigyelni, hogyha kihányja, akkor inkább ne adj neki többet!
5/6 anonim válasza:
4-es vagyok. Kölyöknek inkább préselt bőr rágcsákat vennék. Ez azért is lenne jobb, mert jön majd a foga, aztán jön a fogváltás és ebben az időszakban nem igazán tesznek jót neki a túl kemény dolgok, mint pl. a csont.
6/6 anonim válasza:
9 hetes korától etetek kistesű kutyát nyesrsen. Nagyon szépen egyenletesen fejlődik. Csontosat először kacsanyakat adnék neki. Marha csontot inkáb ne adj nyersen se, nagyon erős vastag, kemény csontok amibe bizony beletörhet a foga. Ezt gondolom nem szertnéd. Ha folyamatosan nagyobb darabokban kapja a husokat, csontosat szerintem nem lesz gondod a fogkövekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!