A kutyam ma megkattant, es modszeresen az agyra pisilt,4x. Dominancia? Mit tegyek?
Minden kutya más egyéniség. Az hogy a foxikkal nem volt baj, nem jelenti azt hogy már sosem lesz problémád egy kutyával sem.
Más az is ha kezdetektől te nevelsz egy kutyát és más ha kihozod a menhelyről/gyepiről.
Én mindig először szigorú vagyok akár saját akár ideiglenes kutyáról van szó. Ha a viselkedése engedi akkor lazítok a szabályokon, de nem egyből habzsi dőzsi van és majd ha már probléma van a fejemhez kapkodok, hogy miért lett.
Százszor könnyebb megelőzni s gondokat, mint kijavítani. Most már mindegy, mert neked ki kell javítani, de akkor azt határozottan. Szabályok felállítása egyszerre, mindenre vonatkozólag és azokat mindig minden egyes helyzetben betartani. Ha a helyzet jó, nem javul hanem jó és stabil akkor lehet majd ágyban aludni vele.
Ha ennyire ez a vágyad akkor nem értem miért nem akarod nevelni úgy igazán. Inkább bírd ki egy darabig, hogy külön alszotok, minthogy együtt alszotok de az ágy a wc is egyben és még ki tudja milyen problémák jönnek majd még elő.
Egyébként a letiltás nem azt jelenti, hogy rá fujjogsz vagy ledobod az ágyról de aztán meg újra felugrik és az már megoldhatatlan helyzet, mert megsajnálod vagy akármi A letiltás az az, hogy a kutya tudja hogy most aztán már nem mehet az ágy közelébe sem és ez nagyrészt kisugárzáson múlik, hogy mennyire veszed komolyan saját magad, mert a kutyád is épp annyira fog komolyan venni.
Ételféltéssel mi a helyzet?
Amúgy ha a kutyám csak egy halvány kísérletet tenne arra, hogy ő majd hág engem abban a pillanatban le lenne nyomva és többet eszébe nem jutna ilyen, de az hogy 2 napja kezdtem leszoktatni róla hát az minden csak nem határozottság. Ez nem leszoktatás kérdése hanem a tiszteletről szól. Vagy csinálhatja vagy nem, nincs középút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!