A kutyam ma megkattant, es modszeresen az agyra pisilt,4x. Dominancia? Mit tegyek?
Letiltottam minden pisi utan az agyrol , de
1) visszaugrik
2) meg is sajnalom + en szeretnek vele aludni.
Minden elozo kutyam / 2 foxi/ agyamban, velem aludt,de egyik sem volt ilyen szemet diszno.Lent megdicserem, persze.
De van olyan is h lent vok vele 40 percet: semmi, hazajovunk, es legnagyobb lelki nyugalommal abban a pillanatban a szonyegre pisal. Szal ilyen diszno kutyam meg nem volt :(
Megértem, hogy szeretnék, hogy együtt aludjatok tényleg jó dolog, tudom, de ha most nem változtatsz ezen később még nagyobb próblémáid lesznek vele. Dominanciából csinálja ez tény.
Nekem is van egy kutyám, akivel sokáig együtt aludtam, bármit csinálhatott, domináns ő is nagyon, neki nem jelölgetéssel jött ki a dolog, hanem a kutya futtatón neki ment nagyobb kutyáknak állandóan, de a végére már annyira h nem tudtam elengedni szabadon csak azokkal a kutyákkal akiket ismertünk. Mi elmentünk kutya suliba, ott rengeteget segítettek. Első körben kitiltottam az ágyból, hálóból. Első 2 nap ott ült a szoba ajtó mellett, de rá csuktam az ajtót. Kanapéra se mehetett fel, se a konyhába ha főztem. Szépen lassan felfogta h ez az ÉN lakásom és ő itt csak azt tehet amit megengedek. Ez az egész kb 8-9 hónapig ment, most ott tartunk, hogy megvannak a szabályok, amit ő is pontosan tud és betart. Feljöhet a kanapéra ha tvt nézek, CSAK ENGEDÉLLYEL , azaz csak ha én felhívom. ÉS fura, ahogy felállok a kanapéról és elkezdek valami mást csinálni már le is ugrik magától és megy a helyére. Ugyanez az együtt alvással. Ha én beengedem behívom együtt alhat velem, de tudja jól ha jön a párom neki mennie kell ki felé. Ha nem vagyunk otthon és nyitva van a háló szoba ajtó még akkor se jut eszébe befeküdni az ágyunkba ,mert tudja h ha rajta kapom az gáz lesz. Szóval valamit valamiért. Ha most eltudod dönteni h fontosabb neked egy tiszta ágyba aludni a kutyáddal, akkor addig ne engedd be amíg nem rendeződik köztetek a viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!