Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cerberos falkavezerseg?...

Cerberos falkavezerseg? Segitsen aki tud!?

Figyelt kérdés

Olvastam a weboldalukon, hogy hogyan legyek falka vezer. Kolyok kutyam van es mar most falkavezernek kepzeli magat. Egyaltalan nem tudom hol kezdjem hogy en legyek a falka vezer. 17 hetes es nagyon eroszakos folyton harap, morog, nem engedi hogy simmogassuk + nagyon sok minden illik ra azokbol amiket felsoroltak a cerberos oldalan.

Mit csinaljak? Kutya suliba nem tudom vinni mert meg tanulok. 20L

Mindenkit harap, a tiltasra se hallgat, hozzaerni nem lehet mert egybol harap.. minden egyes nap ujabb sebek vannak rajtam. Ha reggel kikelek az agybol az az elso, hogy odaszalad es beleharap a bokamba.. :/

Kifogja ezeket noni vagy csak rosszabb lesz?

2014. márc. 11. 21:40
1 2
 1/15 ElsiNiki válasza:
100%
Szia! Szerintem Írj a Cerbinek egy emailt először. Aztán nezd meg az orarendjuket: hetvegen (is) vannak foglalkozások, az talan nem uti a sulidat. Az anyagiakban egyreszt nagyon a Földön járnak, masreszt nagyon rugalmasak, csak beszélj Veluk. Addig viszont elkezdheted a hogyan legyek falkavezerben leírtakat.en az etetestol kezdtem, es aztán mindent egyszerre kell betartani, ami le van oda írva. Minden rendben lesz, megoldható, ne aggódj, csak keresd meg Őket. :)minden jot!
2014. márc. 11. 22:00
 2/15 sippara ***** válasza:
53%
Próbáld meg a cerbit, ahogy az első írta, vagy minimum egy házhoz járó kiképzőt, aki elmegy, és helyszínen elmagyarázza neked, hogy mit csinálsz rosszul és pontosan hogyan kéne jól csinálnod (mondjuk őt: [link] ).
2014. márc. 11. 22:08
 3/15 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy eszak-irorszagban elek mar eleg regota, es itt teljesen mas, es nagyon draga:S Remeltem, hogy tapasztalatokkal ellattok majd, de mindenkit felpontozok! Koszi!
2014. márc. 11. 22:13
 4/15 anonim ***** válasza:
Határozottan meg kell mutatni neki hogy harapni bizony nem fog többet. Remélem érted mire gondolok.
2014. márc. 11. 22:21
 5/15 anonim ***** válasza:

Milyen fajta? Amikor nekem kicsi korában a kutyám odakapott (nem játékból) fogtam és lenyomtam. Addig míg le nem nyugszik. Utána folytatjátok a dolgotokat. Játsszál vele sokat,hogy javuljon a kapcsolatotok és kötődjön. Jutival tanítsd alapokra. Nagyon sokat javít, nem csak az adott feladat rögzül,hanem az is hogy te parancsolsz.

Ha bokán harap megfognám, rácsapnék (korának megfelelőt) egy fúj vagy nem vezényszó keretében. Igazából azt ,hogy mennyire bünteted neked kell érezned. Mindegyik kutya mást bír el és ezt így virtuálisan nem lehet látni.

Így első gondolatomban szerintem figyelmet akar és játszani. Húzgáljatok vele kötelet, ott kevésbé tudja elkapni a tejfogaival a kezeteket. Jelöljetek ki neki egy nap több játékidőt, amikor csak vele foglalkoztok. Szokja meg és várja ki azt az időt. Ti hagyjátok abba, ne ő a játékot.

Majd kialakul, nekem egy makacs kutyám van és bizony pár hónapnak el kellett telnie, hogy megmaradjon ölben, kötődjön és ne szarja le a fejemet.

Szóval csak határozottan és kitartóan. :)

2014. márc. 11. 22:45
 6/15 anonim ***** válasza:
71%

Nehéz lenne elkezdeni magyarázni, mert könnyen lehet, hogy:

-8 hetes kora előtt hoztátok el és nem tanulta el a gátolt harapást

- nem szidjátok következetesen, vagy magas hangon szidjátok, és nem veszi komolyan

-játéknak veszi a harapdálást

-nem tudja másként jelezni, hogy kényelmetlen ahogy hozzáértek (kiskölykök közül főként a mozgékonyabbak nincsenek oda a bügyörészésért)

-fél, vagy csak szimplán érzékeny, bizonytalan

Ezt távolról senki nem tudja megállapítani...ezért kéne egy kutyaovi a környéken legalább, ahol választ kaphatsz pár kérdésre, és lesz egy képük a kutyáról.

vgay legalább egy videót csinálj...

2014. márc. 11. 23:31
 7/15 anonim ***** válasza:

Gondolj bele, mit tennél, ha a gyereked kicsiként olyasmit csinálna, amit te nem engednél meg.

Más szóval....A kutyád kutya, akinek a szája van a világ megismerésére ilyen kölyök korban. Az alomban kutyákkal játszott,ahol a harapdálás természetes volt. Gondolom, nem olyan óriás a kutyád, hogy ne tudd eltolni,ellökni, arrébb tenni, stb, amikor harapni akar. Mindezt egy tiltó szó kíséretében.Ha nem érzékeny a kutyád, amikor harap, a pofáján felülről a szájszélét rászoríthatod a fogaira. Lehet, nyivákolni fog, mert kissé fáj neki. Akkor mondhatod neki, nem!. Ne várj azonnali eredményt. Hiszen időbe telik, amíg feladja és rájön, hogy jobbat is lehet a gazdával játszani.

2014. márc. 12. 00:17
 8/15 anonim ***** válasza:
Minden egyes alkalommal, ha rosszat csinál fogd meg a grabancát és addig tartsd amíg meg nem nyugszik, így nem is tud megharapni és egy idő után abba hagyja mert rossz élménnyel fogja összekapcsolni a helytelen viselkedését. Ebben a korban a legfogékonyabbak és ha most nem neveled meg amíg van is rá esélyed akkor később ezt nem fogja kinőni, sőt csak rosszabb lesz. Ez lehet hogy eltart majd egy ideig mint minden módszer bármit is próbálsz, attól függ milyen régóta csinálja, mennyire rögzült benne, de soha ne add fel, légy kitartó még nem késő jó kutyát nevelni belőle.
2014. márc. 12. 08:06
 9/15 anonim ***** válasza:
17 hetese nem falkavezér a kölyök, nyugi, simán csak nem tudsz vele megfelelően kommunikálni, nem tudod neki elmagyarázni, hogy mit kellene vagy nem kellene csinálnia. Ezen sajnos semmilyen csodatechnika nem segít, meg kéne hogy mutassa valaki, hogy mi az, ami használ a kutyádnál, milyen hozzáállást kéne a magadévá tenned, esetleg gyorsabban, erőteljesebben reagálni, stb. De látatlanban elég nehéz megmondani, hogy min kéne változtatni.
2014. márc. 12. 09:07
 10/15 A kérdező kommentje:

Pomerániai és bichon frise keverék. 9 hetesen hoztul el.. Azota a labamat hagja mindennap.. olyankor ellokom, es raszolok hogy "nem", de erre se figyel.

Amikor hatrapdalt elkaptam már tobbszor a nyakánál, de olyankor még idegesebb lett és morgott meg próbált megharapni.

Az alapokat tudja, 5-6 trukkot, de csak néha csinálja meg oket. Mellesleg nagyon hiperaktiv kutya folyton porog es rag mindent amit er..

A seggére is ráutotottem már, de mintha nem tortént volna semmi úgy csinált.

Amikor elviszem sétálni akkor nagyon másul viselkedik, mint ha álomkutya lenne, semmi rosszat nem csinál.. (mondjuk elegge bator lett mert mar megugatja a kutyakat, meg oda akar futni hozzajuk, ezt par napja csinalja) Erdoben is ha elengedem jon utánunk nem megy el tolem messze.

Sokszor viszem ki sétálni..

Hétvégén elvittem 3 órára egy kutyaparkba, gondoltam lefáradt es otthon nyugis lesz.. hat ahogy beertunk a szobamba megorult es elkezdett harapdalni.. :/

2014. márc. 12. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!