Ha be van oltva de megharapott mire lehet számítani?
Megharapta páromat egy stefi úgy, hogy az ujját kirántotta a szájából, felhasította a bőrt, nagyon vérzett tegnap is meg ma is, elláttuk stb (orvos) a kutya be volt oltva chip stb, de más valamire azon kívül hogy piszkosul fáj nem lehet semmi baja?
tetanuszt nem kapott
köszönöm
7-es, ne vezesd félre a kérdezőt, az orvosok szerint 3 (!) hónap után már új tetanusz oltás kell sérülés esetén.
Szóval tetanusz mindenképpen (ez csak egy oltás, amiről korábban írt valaki, az a veszettség elleni oltássorozat, de az csak akkor kell, ha a kutya nem volt oltva).
Ha akkor frissiben lekezelték volna a sebet, esetleg megúszhatta volna a tetanuszt. De ha már fáj, akkor gyullad, nincs mese, fel kell kínálnia a hátsóját.
Férfiból van, nekik 5x annyira fáj, mint egy nőnek :)
(mellékesen: az allergiás darázscsípésre mit sem ér a tetanusz, arra szteroidot és kálciumot adnak vénásan)
Ennek is az lehet a trükkje, mint a veszettséginek: Ha nincs a tű végén az anyagból, akkor nem fáj.
De egy férfinak fájni fog. Már a tű látványa is! :)
A darázs csípéses vagyok.
Akiteki, ezen én is meglepődtem... de az ügyeletes orvos alig volt idősebb, mint én (22 vagyok)
Szinte könyörögnöm kellett neki,hogy adja már be a kalcium injekciómat,mert ő mindenáron papírokat akart kérni,de nem értette meg,hogy nem volt nálam irat, szó szerint úgy bánt velem, hogy teljesen megalázott... a mai napig fájó emlék az a nap...és amikor beadta az injekciókat,akkor adott egy receptet,hogy menjek el a gyógyszertárba, és váltsam ki az injekciómat...(mivel nem volt nálam pénztárca,amiben az irataim voltak, így pénz se,erre meg azt mondta,hogy oldjam meg, fel kellett hívni egy ismerőst, hogy vigyen el kocsival a gyógyszertárba,meg adjon már kölcsön 300 Ft-t mert a doki felől ott halhattam volna meg...) és a gyógyszertárban szembesültem vele,hogy tetanuszt kapok...
Egy ismerősöm se tudott rá konkrétumot mondani hogy miért...
Úgyhogy nem mondtam hülyeséget azzal,hogy darázscsípés után kaptam tetanuszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!