Hogyan szoktassam le a játékos harapdálásról?
Játékos kutya nagy és éles fogakkal. Felugrál és harapdál, néha elég durván. A felugrálással már haladunk, de a harapdálásról csak nem tudom leszoktatni :/ Mindig elveszem ilyenkor a kezem, rászólok erélyesen hogy "Cssssss!", néha oldalba is bököm egy kicsit. Ilyenkor lenyugszik, de 1 óra múlva megint harapdál...
Játéka van, sokat sétálunk, játszunk és fiatal felnőtt kutya.
Pont nem írtad mennyi idős.
A lényeg,hogy ezt következetesen folytasd,és legyyen lehetősége mást rágni.A szárított malacfül meg ezek jók erre a célra,finom is és rágni is tud.
Amikor téged megharap,rászólsz és ott hagyod.Minden esetben.
Ki fogja nőni előbb vagy utóbb,mindenkinek a kölyök-kamasz kutyája harapdál,amint felnő pedig abbahagyja.
Az enyém is harapdált,mert így ismeri meg a világot,most már lassan 3 éves és már 1,5 éve lenyugodott.A harapásról viszont leszoktattuk még az elején,így minket sosem harapdált.
Azért nem írtam a pontos korát, mert menhelyes kutyus :) 1 éves minimum, de 2-3 is lehet...
Adtam neki rágócsontokat is (bőr), de azt fél óra (nem vicc) bedarálja. 2 gumijátékot és 1 teniszlabdát szétszedett. Van még egy sípolós köteles plüss játéka, az bírja a strapát, azt is sokat nyüstöli.
Egyébként nagyon jó kutya, semmit nem rágcsál meg a lakásban, ami nem az övé. Ezzel a harapdálással az az érzésem, hogy előzőleg nem nevelték meg rendesen és ezért csinálja (kóbor kutyus volt, de szerintem megszökött valahonnan tehát volt már életében gazdája).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!