Melyik "kombó" a legbiztosabb kullancsok ellen?
Hallottam,hogy elkezdődött a kullancs invázió,és sokkal súlyosabb a babézia is,mint eddig volt.
Mi nem járunk túl gyakran erdőbe,de van kertünk és a kutyaiskolában is elég magas a fű.
Semmiképpen se szeretném,hogy egy ilyen dög miatt történjen valami a kutyámmal.Azt hallottam,hogy egy spot-on mellett valamilyen spray nagyon ajánlott,és így sokkal hatásosabb a védelem.Ti melyik kettő párosítást ajánljátok??(a nyakörv nem jöhet szóba,kiállítási hosszúszőrü kutya)
Holnap mennénk túrázni és sajnos nem rendel sajnos a dokink,ezért kérek tőletek segítséget.Előre is köszönöm!
Én azt javaslom, hogy keresd meg az állatorvosotokat és kérdezd meg őt. Neki kell hogy legyenek visszajelzései a cseppekről és nyakörvekről.
A bolhák és a kullancsok sem egyformák és válogatnak, hogy mibe akarnak belehalni. A mi környékünkön X nevű csepp és Y nevű csepp nem hatásos, míg 8 faluval arrébb meg pont azokat használják nagy szeretettel.
Amúgy, hogy a kérdésre válaszoljak, nekünk az advantix csepp és a foresto nyakörv együttes használata vált be.
Első voltam
Mi régebben exspotot használtunk, az bevált, de úgy gondoltuk, kipróbáljuk a Kiltix nyakörvet (anyagi szempontokat is fontolgatva).
Az az igazság, hogy ezek a szerek valóban erős mérgek, a nyakörvre nincs, de a cseppekre rá is volt írva, hogy kesztyűben csepegtessünk, és megterhelik a májat. S mint tudjuk, az ilyen mérgek a májat terhelik, szóval én se halmoznám őket (pláne nem két olyat, ami csak állatorvosnál kapható). Legfeljebb ultrahangos kullancsriasztóval egészíteném ki a vegyszeres védelmet, mivel van olyan ismerősöm, akinél pl csak ez segített. Vagy vannak ilyen házi kencék.
Az az igazság, hogy az, hogy mit érdemes használni, elsősorban a kutyától függ. Van olyan, akinek x termék válik be, és y termék, amit mindenki más nagyon ajánl, valósággal vonzza rá a kullancsokat.
Nekem a scalibor nyakörv bevált. A spot-on (pl. frontline nem). Hozzáteszem, hogy hosszúszőrű kutyám van (komondor).
A neostomosan is jó, csak macerásabb (2 hetente, de inkább 10 naponta be kell vele fújni a kutyát).
Szerintem hasznosak az ilyen egész napos túráknál a 24 vagy 48 órás védelmet adó gyorsspray-k.
Én leveszem a nyakörvet, mielőtt a kutyám vízbe menne, mert veszélyes lehet a vízi élőlényekre.
Jah, olyan fújós riasztót mi is veszünk szerintem. Szúnyogra biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!