Szerintetek egy tenyésztő odaadna 8 hetes kor előtt egy kiskutyát?
Kinéztem egy almot, de az a gond, hogy bizonyos családi okok miatt csak 8 hetes kora előtt néhány nappal (még nem tudom, pontosan hánnyal) tudnánk csak elutazni a kölyökért. Ezt így az elején nem "merem" megkérdezni a tenyésztőtől, szeretném előbb tudni, Ti mit gondoltok erről? Nagyon káros lenne ez a kiskutya számára? Ha esetleg nem, szerintetek hány nap férne bele?
Ja és kérlek ne szóljatok le, ez csak egy feltevés.
"Akkor lenne csak, aki vigyen és hozzon."
Mi a baj a tömegközlekedéssel? Én anno vonattal mentem el a kutyámért, aztán a tenyésztő kijött elém az állomásra, mert ők egy elég kis településen laktak és busz se ment feléjük. Igaz, nem esett volna nehezemre elsétálni, de nagyon kedves volt és felajánlotta hogy elvisz kocsival. Fordított helyzetben én is így tettem volna, elvégre nem egy jött-mentről van szó, hanem a kiskutyája leendő gazdájáról. Szerintem ő (akitől te veszed a kutyát) és úgy van vele hogy inkább segít célba jutnod, mintsem hamarabb elválassza a kiskutyát. Legalábbis számomra ez lenne a logikus.
Én 7 hetesen hoztam el a kiskutyámat, és mielőtt bárki elkezdene anyázni, felelősségteljes, jó nevű tenyésztőről van szó. Annyi volt az egész, hogy a) neki is közbejött egy halaszthatatlan üzleti út (sok tenyésztőnek van élete a kutyákon kívül is) b) az anyakutya úgy döntött, hogy 6 hetesen elválasztja a kölyköket, és párat elég komolyan megharapott.
Az immár 1 éves kiskutyám lelkében eddig úgy tűnik, semmiféle törést nem okozott, hogy korábban került el a törvényileg előírtnál. Sőt végre ki tudta aludni magát, nem terrorizálták a tesói (ő volt a legkisebb).
Az első hetekben folyamatosan vele voltam, vele is aludtam, és nem is sírt, csak kicsit a hazafelé úton a kocsiban. Mivel van másik kutyám is, nem maradt ki a fajtársakkal való szocializációs időszak, mert tudott egy kb vele azonos méretű kutyával játszani, aki ráadásul felnőtt, és kiváló pedagógus (pontosan tudja, meddig kell elviselni a kölyök hülyeségeit, és mikor kell nyakon vágni).
Én nem értem ezeket az embereket akik verik az asztalt és rögtön azt mondják, hogy szaporító, ha 8 hetes kor előtt odaadja a tenyésztő a kutyát.. Nem hiszem, hogyha pár nappal korábban mész el a kutyáért akkor az akkora lelki problémát okozna neki. Mintha érzékelné, hogy két nappal hamarabb vitték el..
Nekünk volt egy Goldenünk, nem rég halt meg 15 évesen és őt 6-7 hetesen hoztuk el a tenyésztőtől. És akkor most jön majd az, hogy jajj de örüljek neki, hogy szerencsés voltam és nem volt semmi baja, de lehet a tiédnek lenne.. Hát őszintén, nem hiszem...
Nyugodtan mondd el a tenyésztőnek szerintem, nem fog problémázni, ha igen akkor meg fel fog ajánlani valamiféle alternatívát.
Én ismerek olyan jónevű tenyésztőt aki (nem tudom milyen okból) 6-7 hetesen adta a kiskutyát a gazdának szóval nem tudom...
Azért az a pár nap nem katasztrófa, ettől nem lesz már semmi baja a kiskutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!