6-7 hetes Bullmasztiff kutyának milyen tápot ajánlotok?
Most kerülne hozzánk egy bullmasztiff kiskutya. Nagyon sokat nézelődtem neten, a tenyésztőnk azt mondta, hogy ő Royal Caninnal eteti a kutyákat. Mi is folytassuk azzal a nevelést? Úgy olvastam nem jó ha váltogatjuk a tápot, mert az megviseli a kutya emésztését. És szerintetek Royal Canin Giant Starter-t (8hónapos korig írja) vegyek vag Puppy-t( 8 hónapos kortól) már? Mármint gondolom, hogy a starter kellene kor szerint, de mivel megvesszük a 15 kilot, az tovább tartana mint a 8 hetes kora.
valamint a magas fehérje tartalom nem okozna gondolt, mert erről is rémhírek terjengenek.
Én nem hiszem azt,hogy az illető tenyésztő.Az tudná,hogy a törvény tiltja 8 hetesnél fiatalabb kutya eladását még akkor is,ha az önállóan eszik.
Szerintem a RC tipikus méregdrága reklámtáp,nem éri meg az árát.Sok kutyánál erős allergiát okoz.
A Brit Care tápcsaládot ajánlanám,ami ár-érték arányban sokkal jobb,de a Josera tápjai sem rosszak.
Nézd meg itt az Index menüpontban a RC-t,nagyon lepontozzák,nem véletlenül.Független elemzők vizsgálják a tápokat,érdemes megnlzni.
A bullmasztiff nem giant méret.
Veszel kimérten startert és egy hét után elkezded keverve adni az újonnan kiválasztott táppal. Az pedig legyen lehetőleg 26-os fehérjénél alacsonyabb tartalmú.
Én azt nem értem,hogy minek írod le jelenleg a kutya korát,amikor úgy is 8 hetesen kerül hozzátok,szóval 8 hetes kutyának nézel tápot elméletileg.
Amúgy az elején érdemes azt a tápot adni amit a tenyésztőnél kapott a kutya és fokozatosan keverni másfajtával amivel szeretnéd majd etetni.
Royal nem annyira jó minőségű, én Brit Care,Brit,Josera,Happpy Dog-ot ajánlanék.
Mindenképpen keverd a régi és új tápot,hogy ne viselje meg a gyomrát.
tegnap 22:15
Mi köze a kennelnévnek a kérdéshez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!