Border Colli tulajdonosok. Mi a véleményetek erről a fajtáról? Melyik kennelből vettétek? Hogy elégítitek ki? Mit sportoltok vele? Mindent írjatok le kérlek.
Bájos fajta, sok foglalkozással remek társ válhat belőle, okos és tanulékony de ugyanakkor nyugodt is tud lenni.
Első voltam ;)
Kövezzetek meg, nekem két borderem van, szigorúan hobbi célra. Az idősebbel agilityztünk régen, de a helyi suli bezárt, arra pedig nem volt kapacitásunk, hogy heti kétszer átjárjunk a 100 km-re lévőbe.
Kikövetelik maguknak a figyelmet, de egyáltalán nem igényelnek napi 5-8 óra intenzív mozgást. Ahogy mondta más is, tudnának ennyit mozogni, de nem kell ez ahhoz, hogy elfáradjanak.
Nálunk egy egy órás séta van mindennap, hol pórázzal hol anélkül (nyilván utóbbi nekik fárasztóbb), nagyjából egy óra labda és fél-1 óra agymunka. Így már nyugis az éjszaka. Ezen felül kinti-benti kutyák, megvan a maguk tere, ahol mászkálhatnak, ha már nem bírnak megülni a hátsójukon. 2-2,5 órát igényelnek mindennap szerintem, de ez lehet kevesebb is, ha igazán intenzív mozgással/agymunkával vannak lefárasztva.
A border collie tipikusan az a fajta, aki tökéletes társ, ha kellőképpen le vannak mozgatva, szeretve vannak és kihasználják a képességeiket, ellenben borzasztóan rossz társ, ha nincsenek lefárasztva. Ha unatkoznak, találnak maguknak szórakozást. Kiássák a virágokat, a fél kerítést, megrágják a facsemete tövét, vagy bármit ami az útjukba kerül, végig ugatják az ablakod alatt az éjszakát, stb. Nem az a fajta, akit odébb lehet tenni, hogy ma bizony nincs időm rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!