Francia Bulldog tulajdonosok, Kan vagy Szuka?
Ha szép megtermett, erős, tetszős, idomos kutyát akarsz akkor én kiállításokra ajánlanám a hímet.
A szuka pedig tökéletes agilityre. Nyulánkabb tapasztalat szerint jobban teljesít egy agility pályán mint egy hím.
Egyáltalán nem tökéletes agilityre,sőt...jobb híján meg fog fulladni,ha már melegebb idő van,kb. 3 méter után.Egy francia bulldoggal nem lehet sem futkározni (melegben pláne),sem ugrándozni,mert a nyomott orruk miatt nem igazán kapnak levegőt.Hamar hőgutát kap nyáron és temethetitek...
Kiállításra pedig tök mind1 melyikkel mennél,mert a két nemet persze külön osztályozzák.
A ragaszkodóra tudom azt mondani,hogy inkább a szukákra jellemző.De vele meg nem járhatsz bármikor kiállításra,mert pl. ha tüzel máris gond van,és nem valami udvariasan fognak megkérni téged,hogy távozz a kutyáddal együtt.
Ha egyéb célod is lenne,én azt javaslom a kiválasztott kennel tulajdonosával vitasd meg ezt a kérdést,ő sok mindenben tud segíteni.Már ha egyáltalán ilyen kutyái vannak.
Ha francia, ha amerikai, a bulldog, az bulldog marad. Nekem amerikai volt, szuka. Egy barátnőmnek francia bulldog kanja van, rengeteget sétálunk együtt, vigyázok a kutyájára, tehát ismerem. Én nem ajánlom a kant. Hiába pár kiló a kutya, nagyon kezelhetetlen, makacs. Simán neki megy az én 48 kilós kutyámnak. Nehéz dolgunk van vele.
Szukát ajánlom, valamivel könnyebben kezelhető. De mindenképpen olvass utána rendesen a fajtának, beszélj akár a fajtamentőkkel, vagy olyannal, aki tapasztaltabb. Mondom, hiába kicsi, nem egyszerű.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Minden kutya arra alkalmas amire megtanítják. És ha beírod a Youtube-ra hogy Francia Bulldog agility akkor meglátod hogy nagyon is ügyes csak mindenki lebecsüli őket mert kicsik.
http://www.youtube.com/watch?v=X-aDw9eUZrw
Ez a Bulldog se fulladt meg.
Kiállításra édesmindegy, agilityre, amint a videón is látod vihetőek, mert a gazdáikért bármire képesek és a közhiedelemmel ellentétben igen okosak...a probléma a légzésük, egész egyszerűen hőgutát kaphatnak, érdemes ennek utána nézned...egész nyáron hűteni kell őket, télen persze meg ah ideget nem bírják annyira. Makacsok, szertelenek, ennek köszönhetően képesek a halálba hajtani magukat, a gazdiknak kell néha megfogniuk, hogy ne futkorásszon tovább, mert hörgőgörcsöt kaphat:S
ismerek és sport francia bulldogot, az egész kutya vékonyabb, izmosabb, ő súlyhúzó kutya...
de egyébként ha kifejezetten ilyesmire akarod tanítani, akkor lehet, hogy egy boston terrierrel jobban jársz...nagyon hasonlítanak, csak nekik megy a futkorászás és ritkább fajta is, mint a fr. bulldog, nincsenek a kiállítások sem talán tele velük...
Nekem szukám van, és mindig szuka kutyáim voltak...ez a gazditól függ:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!