Milyen fajtát javasolnátok elsö kutyának?
Köszönöm az eddigi tanàcsokat! :) A Mudi is tetszik nagyon! :)
Igazàbòl a pàromnak a border collie tetszik legjobban. Sokat olvastam utàna, tudom, hogy nagy mozgàsigénye van és nagyon okos, olyannyira, hogy ha nem vagyunk elég következesek, akkor tùljàr as eszünkön. :) Ha nem jàrnànk vele agility-re, meg kiàllítàsokra, akkor is annyira komoly figyelmet igényel, mint amit olvasni ròla? Természetesen a napi séta meg jàték meglenne, meg szeretnék, ha megtanulnà az alap ül-fekszik-marad vezényszavakat, de ennyi. Lehet, hogy sokak szàmàra roppant amatörnek tünök, de mivel szeretnék tudatos àllattartò lenni, körbejàrok minden kérdést, mielött ész nélkül hazajönnék egy kutyàval, lesz ami lesz mòdon.
Nem, nem ez a cím vonz. Korábban is nagyon tetszett, amikor még anno a Babe című kismalacos filmben láttam, gyerekkoromban. :) A férjemnek is azért tetszik, mert kedves, értelmes pofája van. (Tudom, hogy elég kevés indok..) A goldennel az a baja, hogy "mindenkinek olyan van", ami persze tudjuk, hogy nem igaz, csak egy időben az is nagy divat lett.
Viszont most beszéltem anyummal telefonon, aki -mint kiderült- tűzzel-vassal próbál lebeszélni a kutyatartásról. Nekik van egy drótszőrű tacsi és egy mentett német vizsla keverék. Imádják őket, bár nem járnak sétáltatni, elég nagy a kert. A kutyák boldogok. Anya viszont a kertünk miatt aggódik, hogy ha idehozunk egy kiskutyát, akkor oda lesz minden! Mert nem elég annyi, hogy jaj de cuki, tönkre tesz mindent. Szerintem ez nevelés és foglalkozás kérdése, de szerinte minden kiskutya rossz és választani kell a szép kert és a kutya között, mert egyszerre a kettő nem kivitelezhető. :( :( Persze ő nem akar rosszat, csak a véleményét mondja el, de majd ne panaszkodjak neki, mert nem akar jönni az "én megmondtam" szöveggel. Anyával amúgy nagyon jóban vagyok, és biztos, hogy nem akar rosszat. De most üvölteni tudnék... Előttem is van 1-2 rossz példa, de nem gondolnám, hogy ennyire szörnyű ez a dolog. Vagy mégis?!
Szerintem annyira nem vészes.Míg nem szokik le a rágásról addig építtessetek neki egy kennelt,hogy mikor nem vagytok otthon ott legyen.Garantáltan nem fog akkor rombolni,hiszen nem lesz mit.Beraktok neki enni,inni és valami játékot és gond megoldva.Ha pedig otthon vagytok akkor kiengeditek és szemmel tudjátok tartani,hogy a kertben ne tegyen kárt.Ha az ásást akarjátok elkerülni,akkor a megoldás annyi,hogyha látjátok,hogy rákezdene az ásásra egyből letiltjátok róla,ugyanez vonatkozik a növények cincálására is.Esetleg azt a részt ahol virágok vannak pici kerítéssel el kell keríteni.
Mellesleg nem törvényszerű,hogy egy kutya ásson,az enyémet hidegen hagyja az ásás bárhova megyünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!