Mit tehetnék hogy ne gyulladjon be a kutyám füle?
Nekem yorkshire terrier kutyusom van, és az állatorvos azt mondta, hogy pl. a bűzmirigy is, ha nem nyomják ki rendszeresen, okozhat fülgyulladást, de ez nem ugyanaz, mint ami a fajta jellege miatt van.
Én amikor nekünk begyulladt, egy sprayt használtam, ami nem árt, ha van otthon olyanoknak, akiknek állata van (és egyébként sem), mert rendkívül jó a baktérium-, vírus- és gombaölő, valamint a gyulladáscsökkentő és a sebgyógyító hatása. Igaz, húzós az ára, 50ml 11 ezer Ft-ba kerül, de mi minden sérülésre, ami itthon előfordul, akár a gyerekeknél, ezt fújjuk. A nevét esetleg privátban leírom, ha szeretnéd, hogy megelőzhesd, vagy kezelhesd, ha begyulladna.
a kozmetikuson kívül én ajánlok egy fültisztítót, amivel heti 2x ki kell tisztítani, és ez megelőzésnek is jó...a miénk neve Neoxtodine, de jó az Epi Otic is...kb 2-2 ml kell a füleibe, masszírozni a tövénél, aztán a felesleget kitörölni...ő még rázogatni fogja, így tisztul ki.
Ezen kívül kozmetikusnál, ha mentek, tépesd ki a pici szőröket. Ennyi:)
Onnan veszed észre, ha gyulladt, hogy vakarja, kaparja, rázza, piros és büdös...de a büdösség az már csak akkor van, ha már nagyon-nagyon gyulladt. De alapvetően mióta én a fültisztítót használom nem volt bajunk, bár ő nem spániel, de egy nagyon kényes fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!