Miért írnak egyesek csak rossz tulajdonágokat erről a fajtáról amikor nem is ismerik?
Nem tudom hol írnak rosszakat,de te vagy a második akitás,aki ide jön durrogni,hogy rosszakat írnak róluk.
Nos,aki épelméjű kutyás,és tisztában van a fajtákkal,az nem ír rosszakat egyik fajtáról sem.Nekünk staffink van,róluk is írnak mindent,ráadásul a közfelfogásban is gyilkosnak van titulálva.Nem kell ezen durrogni,tenni kell ellene.
Tenni meg úgy lehet,hogy ha neked olyan fajtájú kutyád van,akkor úgy neveled,ahogy csak lehet,hogy a rossz hírnevet legyőzd.
Az akitáknak negyed akkora negatív hírneve sincs,mint a piteknek,staffoknak,úgyhogy nyugi :D
Sőt,sokan azt se tudják melyik az...vagy csak a Hachiko filmet ismerik,és abból jön a következtetés,hogy az milyen jó kutya neki is kell...És ebből jönnek a problémák,hogy egyébként semmit nem tudnak róla,hogy igenis tapasztalt,következetes gazdát igényel!
És ebből már egyenesen következik,hogy az ostoba ember szerint a kutya a hülye,mert nem lett olyan engedelmes,mint a filmben.
Azért írunk róla rosszakat mert ha nem olyan emberhez kerül akinek való( és elég kevés ilyen ember van) akkor szörnyen nehéz kutyák. A probléma hogy megnézik az emberek a hutcikot és beleszeretnek az akitába, közbe az akita azért közel nem olyan(persze lehet de megfelelő foglalkozással a film meg pont arról szól hogy kb nincs foglalkozva a kutyával de még is ilyen) tehát a film miatt átverés a kutya... egyébként én szeretem őket a staffokat piteket is kedvelem de legalább annyira nem ajánlom őket csak határozott embereknek akik képesek felállítani komoly szabályokat a kutyáknak és egy kis cuki szőrgombóc akitával ez nem olyan egyszerű..
Arról ne is beszéljünk hogy fogalmuk sincs még az akita tartók nagy részének sem arról hogy miután a szamurájok kutyái voltak volt egy elég ronda "harcikutya" időszakuk is... ami nem tett jót a kutyákkal való együttélésüknek.(nem lehetetlen mert minden kutyát meg lehet nevelni csak tudni kell hogy hogy kell)
Azért az akita nem egy egyszerű fajta. Én egyet ismertem személyesen, rendes tenyésztőtől volt, a gazdája viszont képtelen volt sétálni vinni, mert nem bírt vele. Ez természetesen a gazda hibája, de azért a srác alapszinten értett a kutyákhoz és határozott is volt(épp csak a kutya még mindig kitartóbb volt nála). Egy goldival valószínűleg boldog kutyás lett volna boldog kutyával, de neki akita kellett, mert az olyan szép és hűséges.
A fajta nyilván nem "rossz", de nagyon kevés ember kezébe való. Ezt szerintem fontosabb lenne hangsúlyozni. Ha kevesebb hülye venne akitát, akkor nem is kennék a kutyára a saját alkalmatlanságuk következményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!