Milyen olyan termékek vannak amik helyettesíthetik a rymadilt?
Előző vagyok: amúgy ha Rimadylt vagy más hasonló gyógyszert (nem-szteroid gyulladáscsökkentőknek hívják őket) adsz a kutyádnak, akkor rendszeresen ellenőriztesd a máj- és vesefunkciókat (legalább két-három havonta).
Zöldkagyló készítményt (mint a Glycoflex) pedig mindenképpen próbálj meg adni, ez normál esetben nem árt, viszont használhat annyit, hogy erősebb gyógyszerre ne, vagy csak alkalmanként legyen szükség. Egyszer egy bácsi sétáltatás közben említette még nekem a humán Dona port, ami az ő kutyájuknak nagyon jól bevált.
A Milgamma kicsit másra való int fájdalomcsíllapításra.... :o/
Nekünk a szuszpenziók váltak be:
Meloxidyl vagy Loxicom
Ok. Csak h képben legyetek... a Rymadil egy non steroid fájdalom- és gyulladáscsökkentő. A Milgamma meg idegbántalmak (ún. neuropátia) kezelésére való gyógyszer.
Bizonyítottan B1- és B6-vitaminhiány okozta idegrendszeri betegségek (idegi eredetű szisztémás betegségek) kezelésére alkalmazható. Legalább a betegtájékoztatót olvassátok el.
Képzeld, elolvastam. Nem állítottam, hogy gyulladást csökkentő gyógyszer volna, de az viszont tény, hogy ízületi fájdalmas problémáknál segít, a kutyámon, rajtam, és az édesanyámon is. Egy állatorvos azt mondta nekem, lehet, hogy csak annyit tesz, hogy az idegek karbantartásával segíti ellazulni a fájdalomtól begörcsölt izmokat, és ezért segít ilyen ízületi jellegű bántalom esetén is.
A lényeg, hogy hat. Nem mellesleg, nem egy kutya esetében hallottam, hogy pl. műtét vagy sérülés utáni Rimadylozás UTÁN levezetésként még egy doboznyi Milgamma kúrát javasoltak az állatorvosok.
Kérdezd meg őket, ha olyan okos vagy, hogy csak a betegtájékoztatónak hiszel, hogy ők miért adják ilyen esetekben. Nyilván nem csak a vitamintartalma miatt, hiszen annyi erővel Polybét is adhatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!