Bolhaírtó kimarta a kutyám fejét. Mit tegyek?
Vidd orvoshoz, valószínű allergiás volt valamire.
Ez nem normális reakció, az én kutyáimnak semmi bajuk tőle.
Szia!
Nem Neostomosan-t vettél véletlenül?
Azzal füröszteni kell, 1 ampulla 1 liter vízhez!
Mindíg adnak hozzá használati utasítást is!
Fürösztés után a higított szert kell alaposan belemasszírozni a kutya bundájába, és hagyni megszáradni.
A spot-on-ok nem okoznak ilyen nagymérvű allergiát szerintem.
Üdv.
sziasztok. húú hát nem tudom mi volt a neve. az állatorvos nem is dobozostul adta ide hanem olyan csörgős kis műanyagban volt lezárva. A nevét sajnos nem tudom.... Kicsike volt nagyon, fekete nagyobbacska kupakja volt és zöld színű volt az a kis tubus.
Beszórtam a fejét hintőporral... remélem nem lesz baja. a doki meg szabira megy jöv héttől :(
Amit írtál, biztos hogy spot-on, és szerintem Exspot a márkája (azt hiszem, annak van zöld tubusa).
A kutyád tünetei súlyos allergiás reakcióra utalnak. Mihamarabb el kell menni orvoshoz, a diagnózist is lehet tudni. Azt már nem tudom, hogy a spot-onokban pontosan mi az allergén, milyen gondot okozhat a szervezetben, és milyen kezelést kell rá adni.
De mindenképp lássa orvos, ha szükséges, vegyen bőrkaparékot is. Nagyon durva, hogy kisebesedett.
Ilyen spot-ont soha többet ne használj, és ha másik márkájú spot-ont akarsz venni állatorvosnál, mindenképpen említsd meg, hogy az előzőre súlyosan allergiás volt, nehogy ugyanolyan hatóanyagút adjon (pl. piretrin, fipronil, stb.)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!