Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan, hogy kétszerre...

Van olyan, hogy kétszerre fial meg egy kutya?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek hasas lett a steffije egy kóbor kutyától, délután fialt 2 kölyköt, de azóta semmi, pedig még elég nagy hasa van. Lehet, hogy ez a 2 kölyök vetélés lett volna, mert még nincs itt az ideje a fialásnak??
2014. febr. 24. 21:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Felelőtlen embernél szuka van? Már 3x tüzelt, sose volt vele gond, csak mióta minden hülye szélnek ereszti a kutyáit, mert megunta vagy nincs pénze tartani! Nekem is van egy kis bolognesem, 8 éves, és képzeld, ő is szokott tüzelni, és eddig vele sem volt gond, de nem rég, egyik reggel, mikor kiengedtem pisilni, míg én elkészítettem a gyereket az oviba, már arra kellett kimennem, hogy kefélné egy pocsék, undorító, kóbor.... aki a szomszédon keresztül jutott be az udvaromra!!!
2014. febr. 24. 22:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Talán vigye be a házba a gazdi, hogy ez ne forduljon elő?"

IGEN! Vagy jobb most a kutyának meg a gazdának ha elpusztul a szuka hullamérgezésben?

Aki szukát tart az felelősséget vállalt arra is hogy a kan kutyák meg fognak bolondulni tőle és mind meg akarja majd termékenyíteni, ez ellen sokszor a kerítés sem akadály. Nem kell ehhez "szélnek ereszteni" a kanokat, mennek azok maguktól is, hallottam már olyat is hogy egy 2 méteres tömör betonkerítés se volt akadály a kannak, akkor egy rozoga kerítés? Sokszor még a lánc rabságából is kiműtik magukat. Ezért kell vigyázni, vagy -és szerintem ez a legkézenfekvőbb- ivartalanítani a szukát és így nem kell rettegni.

Amúgy meg nem igaz hogy 2 hónap alatt nem vették észre hogy hasas a szuka, lett volna idő bőven összespórolni a pénzt az ivartalanításra és megcsinálni a műtétet.

2014. febr. 24. 23:08
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
Azért kefélte, mert nem ivartalanítottad. Nagyban megnöveli ugyanis a méhgyulladás, emlődaganat kockázatát. Baromira remélem, hogy AZONNAL ivartalanítottad, és egy 8 éves kutya nem hord már ki almot. És azt is remélem, hogy egy bolognese nem kertben van tartva. Akinek nem tenyészszukája van, az igenis ivartalaníttassa! Nem a kan tehet róla hogy hatja az ösztöne, ellenben a szuka gazdája tehet arról ha nem ivartalanít. Ennyi.
2014. febr. 24. 23:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"egy pocsék, undorító, kóbor"

gratulálok :D

2014. febr. 24. 23:11
 15/18 A kérdező kommentje:
Na, jól van, ne nekem lökjétek, mert nem én vagyok a gazdi, ne nekem okoskodjatok, ha már olvasni sem tudtok, egyébként meg mindenki nyugodjon le a p.cs.ba, megfialt hullamérgezés meg minden sz.rséág nélkül!
2014. febr. 25. 08:55
 16/18 Firestorm ***** válasza:
100%

Ne haragudj ez a természet rendje,hogyha a kan kutya (akár van gazdája akár nincs) tüzelő szukát érez bárhonnan képes kiszökni,kivéve,ha kennelben van tartva.Ugyanúgy a szuka is képes meglógni,hogy befedezzék.

Talán ivartalanítani kellene szegény szukát,egészségügyi okokból is!A kedves barátodnak jó érzés,hogy azon kell rettegni mikor lesz vemhes a kutyája,mert beszökik egy kan és befedezi?Tiszta lutri az egész,nekem fontosabb a nyugodt élet,mintsem azon parázni mikor találja be a tüzelő szukámat egy kan,ráadásul egészségügyileg is jobbat teszek a kutyámmal,ha ivartalan.Túl sok mostanában ez a véletlen a staffiknél.

2014. febr. 25. 08:56
 17/18 Akiteki ***** válasza:

Ha két óra elteltével nem jön a következő kölyök, ott valami gond van. Nem a sült galambra kell várni, meg hogy a kijáró lódoktor odataláljon, hanem felkapni és elvinni egy jól felszerelt orvoshoz.

Hiába jön ki házhoz bárki, a sufniban nem fog császármetszést csinálni. Ennyi idő után már valószínű, hogy a többi kölyök meghalt benne. Az anyakutya kap egy jó kis hullamérgezést, a többi kölyök meg a tejjel megkapja. Nem lesz gond a továbbiakban a tüzelés.

2014. febr. 25. 11:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Áh, egyáltalán nem feltűnő hogy mindenkinek az "egyik ismerőse" kutyája lesz vemhes, a "szomszéd" kutyája van kikötve és kezelhetetlen, az "egyik rokon" kutyájával vannak viselkedésbeli problémák... Tök hihető.
2014. febr. 25. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!