Van olyan, hogy kétszerre fial meg egy kutya?
"Talán vigye be a házba a gazdi, hogy ez ne forduljon elő?"
IGEN! Vagy jobb most a kutyának meg a gazdának ha elpusztul a szuka hullamérgezésben?
Aki szukát tart az felelősséget vállalt arra is hogy a kan kutyák meg fognak bolondulni tőle és mind meg akarja majd termékenyíteni, ez ellen sokszor a kerítés sem akadály. Nem kell ehhez "szélnek ereszteni" a kanokat, mennek azok maguktól is, hallottam már olyat is hogy egy 2 méteres tömör betonkerítés se volt akadály a kannak, akkor egy rozoga kerítés? Sokszor még a lánc rabságából is kiműtik magukat. Ezért kell vigyázni, vagy -és szerintem ez a legkézenfekvőbb- ivartalanítani a szukát és így nem kell rettegni.
Amúgy meg nem igaz hogy 2 hónap alatt nem vették észre hogy hasas a szuka, lett volna idő bőven összespórolni a pénzt az ivartalanításra és megcsinálni a műtétet.
"egy pocsék, undorító, kóbor"
gratulálok :D
Ne haragudj ez a természet rendje,hogyha a kan kutya (akár van gazdája akár nincs) tüzelő szukát érez bárhonnan képes kiszökni,kivéve,ha kennelben van tartva.Ugyanúgy a szuka is képes meglógni,hogy befedezzék.
Talán ivartalanítani kellene szegény szukát,egészségügyi okokból is!A kedves barátodnak jó érzés,hogy azon kell rettegni mikor lesz vemhes a kutyája,mert beszökik egy kan és befedezi?Tiszta lutri az egész,nekem fontosabb a nyugodt élet,mintsem azon parázni mikor találja be a tüzelő szukámat egy kan,ráadásul egészségügyileg is jobbat teszek a kutyámmal,ha ivartalan.Túl sok mostanában ez a véletlen a staffiknél.
Ha két óra elteltével nem jön a következő kölyök, ott valami gond van. Nem a sült galambra kell várni, meg hogy a kijáró lódoktor odataláljon, hanem felkapni és elvinni egy jól felszerelt orvoshoz.
Hiába jön ki házhoz bárki, a sufniban nem fog császármetszést csinálni. Ennyi idő után már valószínű, hogy a többi kölyök meghalt benne. Az anyakutya kap egy jó kis hullamérgezést, a többi kölyök meg a tejjel megkapja. Nem lesz gond a továbbiakban a tüzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!