Valaki tud segíteni?
Mik az előzményei a kutyusnak? A "tenyésztelepen" milyen körülmények közt volt? Onnan egyből hozzád került? Ivaros? Miért lett kivonva a tenyésztésből?
Ezek ismeretében talán kicsit többet tudnánk mondani.
Egyébként tényleg nem ártana utána olvasni a szeparációs stressznek...
Nekem fura ez a mondatrész: "azért mert a tenyésztelepen akkor pisilt amikor akart"... erről én arra következtetek, hogy vagy kifutós megoldással tenyészt az a tenyésztő (aminek a belső fűtését nehéz hatékonyan megoldani) vagy simán kint tartotta a kutyáit, ami ennek a fajtának nem tesz jót (társasági kutya). Évek óta nem spánielezek már, de nekem ez akkor is fura...
Ha ketrecben voltak tartva a kutyák és beteszi egy szobakennelbe, csak rontani fog a kutya helyzetén...
Ne is mondd, ugyanez a problémám, hiába csinálok bármit. Már mindent megpróbáltam, hiába.
Kutyasuli!
Na igen... erre gyanakodtam én is, amit leírtál. Nálam most egy dobermann van hasonló tartási körülmények közül, csak őt a tenyésztőtől egy család hozta el, -2 szakértelemmel.
Nálunk a lelki problémák mondjuk arra korlátozódnak, hogy sz@rtól a repülőig mindent lenyel, ami a szájába keveredik.
Egy kutyasulis próbálkozás tényleg nem lenne rossz, meg ha megoldható, elvihetnéd magaddal dolgozni. Én most egyetemre hordom magammal a kisasszonyt, pedig itthon sincs soha egyedül.
Ha otthon vagy, azért nem pisil be, mert tiszta a kis agyában, hogy nem a telepen van, ahogy viszont elmész, előjönnek a rossz szokások. Hosszú rehabilitációval természetesen megoldható a probléma.
Ha nem megoldható az, hogy egész nap legyen vele valaki, akkor viszont mielőtt egyedül maradna, próbáljátok meg annyira lefárasztani, hogy ölben kelljen felvinni.
Persze az is sokat számít, hogy mennyi időt tölt egyedül a kutyus.
Hosszú és időigényes lesz a történet, de kitartást és sok sikert! Adjatok meg mindent a kis mázlistának, ha már volt lehetősége kikerülni annak a szemétnek a karmai közül!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!