Mit tehetek a szomszéd kutyával?
A szomszédunkban egy bolt van, ahol dísznek tartanak kutyát, hogy legyen aki őrzi a helyet, örül szegény ha enni kap. Az itt lévő kutyus sajnos elpusztult a héten (el sem mesélem inkább), most szereztek egy kölyköt. Játékra és szeretetre lenne szüksége, mozgásra. Mivel nem kapja meg, hát ugat egész álló nap. Az előző is pont ilyen volt.
Komolyan már arra is gondoltam, hogy kimegyek és én fogom kerítésen keresztül megtanítani neki a csönd parancsot, illetve szeretgetni amennyit lehet, de ez sem megoldás. Ettől ő még unatkozni fog és nem lesz lemozgatva a legkevésbé sem.
Már az idősebb kutyust is eszméletlenül sajnáltam, olyan hálás volt egy-egy simiért kerítésen keresztül is, hogy komolyan a szívem megszakadt érte. Ha dobáltam a saját kutyáimnak a labdát, ugrott volna rá ő is mindig.
Ő meg pláne egy picike kutya, mégjobban összeszorul érte a szívem. Nem tudom mivel tennék neki jobbat, ha foglalkoznék vele kerítésen keresztül amennyit lehet, vagy ha inkább úgy csinálnék, mintha nem is lenne, mert talán ha nem tud arról, hogy milyen szeretett kutyának lenni, könnyebben beletörődik a sorsába. Tudom, ez nagyon h*lye gondolat, de komolyan nem tudom mi lenne a jobb.
Az nem kivitelezhető, hogy átjárjak lemozgatni néha, mert napközben nem hajlandóak kiengedni a kennelből, amíg nyitva van a bolt, ha meg nincs ott senki, az én kezembe nem fognak kulcsot adni... Szívesen foglalkoznék vele, hogy legalább egy picit boldogabb kutyus legyen, mint az elődje, de nem tudom hogy tegyem. Segítenétek?
Abban biztos vagyok, hogy van chipje is és oltása is, az előző kutyánál is intézték minden évben. Igaz olykor csúszva. Amit a törvény megkövetel annak eleget tesznek, bolt és biztos megélhetési forrás révén még a kutyán sem kísérleteznek. Sokan megfordulnak naponta az udvarban is (gazdabolt), ha csak egyszer szabadulna ki a kutya és harapna meg valakit, abból már bajuk lenne, ha nem lenne oltva, tehát ennek eleget tesznek.
A többinek utánanézek, de még mindig az a problémám, hogy részemről az nem oldaná meg a helyzetet, hogy elvitetik a sintérrel... Riasztó is van egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!