Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyám most tüzel először...

A kiskutyám most tüzel először, és még nem szeretném, hogy kölykei legyenek. Van egy kanom is, aki nagyon is szeretné. A gond, hogy éjjel nappal sír, elviselhetetlenül hangosan a kan, hogy nem lehetnek együtt. Mivel lehetne rajta segíteni?

Figyelt kérdés
A kis, szuka kutyám most tüzel először, a kan már 3 éves. Kerítéshálóval vannak bekerítve, külön-külön, és a kan még láncon is van a biztonság kedvéért. A kan kutyusom teljesen elvesztette az eszét, még sétálni is nehezen hagyja ott a kis barátnőjét, és még séta közben is folyton nyüszög. Elég kellemetlen, hogy az egész faluban az én kutyám nyüszögését lehet hallani éjjel-nappal. Gondoltam rá, hogy a kislány kutyust be kéne zárni valahova zárt helyre, de sajnos nincs rá lehetőség. Mivel tudnám enyhíteni a helyzetet?
2014. febr. 21. 10:59
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Nem megoldható ügy a kutya a lakásban!
2014. febr. 21. 11:52
 12/30 Firestorm ***** válasza:
92%

Még mindig az ivartalanítással nem kínzod a kutyát,mert amit most teszel az

1.ivartalanítás

2.Szaporítás lesz majd a jövőre nézve.

Mutass már légyszi a fajtatiszta kutyákról törzskönyvet és származási lapot.

Te rendelkezel a megfelelő engedélyekkel-papírokkal a tenyésztéshez?

2014. febr. 21. 11:54
 13/30 A kérdező kommentje:
Törzskönyvvel rendelkeznek, és ha el jön az idő, megszerzem a megfelelő iratokat.
2014. febr. 21. 11:59
 14/30 anonim ***** válasza:
93%
A helyzet az, így, egymás mellett sosem lesz nyugodt a helyzet. Sőt, amikor időben van a szuka, némelyik maga is mindent megtesz, hogy kan közelébe jusson. Attól a perctől kezdve, hogy a kan fedezni fog, a helyzet még durvább lesz. Vagy megoldod a szuka máshol elhelyezését a tüzelés időpontjára, vagy túléled azt a pár hetet.
2014. febr. 21. 12:03
 15/30 Firestorm ***** válasza:
86%
Muti már,fényképezd le kérlek...
2014. febr. 21. 12:09
 16/30 anonim ***** válasza:
90%

Jaj, hát bocsánat, nem tudtuk, hogy te ilyen komoly tenyésztő vagy! Komoly versenyeredményekkel,meg tenyészszemlével.

Ebben az esetben csak úgy lehet megoldani, hogy ne legyen zajos a kanod, ha külön zárod a két kutyát úgy, hogy ne hallják, ne lássák, meg ne érezzék egymást.

Ha meg erre nincs megoldás, akkor vállald a "tenyésztéssel" járó következményeket, és hallgasd a kant a tüzelés végéig. De ezt te mind tudtad amúgy is, mert felkészült tenyésztő vagy, aki teljesen tisztában van a kutyagenetikával, meg a kutya szaporodásbiológiájával.

Azért vigyázz, mert ha egy kis lehetőséget is látnak a kutyák, akkor kiszöknek, átmásznak egymáshoz, és hopp, már meg is van az első alom :)

Azért az érdekes, hogy mint mindenre felkészült szakember, miért itt kérdezel meg egy ilyen egyszerű kérdést? Ezeket az apró részleteket már ki kellett volna rég dolgoznod. Majd ha baj lesz az ellésnél, akkor is minket fogsz megkérdezni, hogy mit csinálj?

2014. febr. 21. 12:16
 17/30 anonim ***** válasza:
93%
Bárhogy is csűröd-csavarod, nálad a körülmények nem alkalmasak arra, hogy kutyatenyészetet működtess. Ez most függetlenül attól, hogy tenyésztőnek vagy szaporítónak minűsülsz-e. Ilyen egyszerű. Aki ilyenbe fog, az alakítsa ki úgy a kutyák helyét akár a lakásban, akár melléképületben, akár egymástól távoleső zárt kennelekben, hogy tüzeléskor a szeparálás megoldható legyen úgy, hogy a kanok közben ne őrüljenek meg! De legalább is ne mondjon olyat, hogy "nem megoldható bevinni a lakásba".
2014. febr. 21. 12:40
 18/30 anonim ***** válasza:
29%

ma 12:46

Szép kirohanás. Viszont a kérdezőnek egy jottányit sem segítettél. van valami megoldásod a számára ?

2014. febr. 21. 12:51
 19/30 A kérdező kommentje:

Nem vagyok tenyésztő, ez szerintem a kiskutyám korából is megállapítható.

Azért írtam ide, mert akármilyen furcsa, de jó ötleteket mindenhol találni, de itt csak ellenségeskedésbe ütköztem, úgyhogy nem is maradok itt.

Azért a lány kutyának fogok csinálni egy külön faházat.

Nem tudom mennyire elegendő megoldás, de több a semminél.

2014. febr. 21. 12:53
 20/30 A kérdező kommentje:
A törzskönyvet nem véletlenül találták ki
2014. febr. 21. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!