Mi az ideális kutyapárosítási idő?
Egyet értek,
Én újdonsült gazda vagyok és egyáltalán nem tenyésztő, ráadásul 13 éves és nem akarok rosszat a kutyámnak, nem tudom még mit szokás ilyenkor tenni és hiába olvasok utána, a legtöbb könyv különbözik a másiktól. Csak segítséget szeretnék kérni, mert ha most igen, de ha máskor nem tudom lebeszélni róla szüleimet, szomszédunkat, mi lenne a legjobb a kutyáknak.
Ivartalaníttassátok,meg van oldva a gond.
Szüleidnek magyarázd el,hogy a kutyának nem élvezet az,ha befedezhet egy szukát.Nem az élvezetért teszi,mint az emberek,hanem a fajfenntartás ösztöne miatt.A természetben a kutyaféléknél csak és kizárólag a domináns pár szaporodik,többiek soha.
Mivel a fajta úgyis eléggé tönkre van téve az ilyen egyszeri almok miatt,nem kéne még egy újabb alom.
Ha a szüleidnek elmondod, hogy a következő szűrések kellenek hozzá ami százezres pénzkiadás, akkor valószínűleg inkább ivartalaníttatják: HD, ED, OD, PRA, HC, RD.
Amúgy íme a teljes golden retriever tenyésztési szabályzat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!