Miért csinálja ezt a chihuahua-m?
3hónapos(lány) csivavám ha sétáltatom az utcán(pórázon) minden embert ugat,de miért?
ki fogja nőni,vagy le kell szoktatni?
Lehet, hogy nem vagyok túl jól informált, de ha jól tudom a kutyát 4 hónapos koráig, vagyis az oltásprogram befejezésének végéig nem lehet utcára vinni.
Hat hónapos koráig meg nem érdemes még túlzásba vinni a sétáltatgatást :)
uhh :O ezt nemtudtam :O
ez gáz :S köszi a választ :$ :)
hát majdnem,kisebb egy patkánynál
eddig mondjuk volt 2 németjuhászom,meg egy német dogom,hogy most miért csivavam van az hosszu,mindegy...
de nagyon megszerettem :D
1. Az oltási program végéig tényleg nem érdemes sétáltatni
2. Le kell szoktatni. Ezek a kicsik, szemben a nagy kutyákkal sokszor agresszívek egyszerűen félelemből.
"Hat hónapos koráig meg nem érdemes még túlzásba vinni a sétáltatgatást :)"
kedves első: ezt nem igazán értem miért mondod....
ma 13:00
Hogy elvileg ilyenkor tanulgatja a kutyus a pórázt meg a gazdi mellett haladást otthon, és szépen lassan mennek az utcára :) Elvileg öt hónapos korától kezdesz el vele kicsit komolyabban foglalkozni :)
Vidd nyugodtan emberek és kutyák közé, ilyenkor a legfogékonyabb a tanulásra, a szocializálódásra. Kicsit túldramatizálják ezt az oltáshisztit. Sokan azt hiszik védőoltás nélkül élet sincs,látszik,ez a 21. század..
És a kérdésre válaszolva: igen ki kell belőle nevelni különben 100% hogy még az élete folyamán kutyatámadás áldozata lesz. Azért ugatja a többi kutyát, embert mert fél és úgy látja a legjobb védekezés a támadás. A te felelősséged a megértetni vele hogy ROSSZ amit csinál. Vidd más kutyák közé, játszanak és közben figyeld a viselkedését. Ha agresszív, szidd meg. Ha nagyobb kutya jön szembe SOHA ne vedd fel.
Olvasgass még kicsit (vagy inkább sokat) mert nem értesz a kutyákhoz. Nincs olyan, hogy valamit maguktól kinőnek. Hatni kell rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!