Ez már a tüzelés kezdete lehet, vagy aggódjak?
Ma nézegettem a szukámat, mert várom, hogy tüzeljen. Ez lenne neki az első. Nem látni még, hogy meg lenne dagadva a pérája, de ahogy kicsit széthúztam neki, láttam, hogy van benne valami vér szerű. A tenyésztő azt mondta nyugodtan végighúzhatok rajta egy papírzsepit, hogy lássam tényleg van-e ott valami. Ez lett a végeredmény...szerintetek tüzelni fog? Volt már egy méhgyulladásos kutyám, ezért nagyon parázok... :( Amúgy a kutya teljesen jól van, zabál és viháncol, tegnap kiállításon is voltunk. Reménykedem, hogy minden rendben van!
Nem igazán értem: Ha volt már méhgyulladásos kutyád, akkor hogyan nem tudod mi az a tüzelés?
Igen, ez az. Most vagy 3-4 hétig nagyon vigyázz, ne találkozzon kanokkal. Kiállításra meg ne vidd a tüzelő kutyát.
Az első szukám a legelső tüzelésekor lett méhgyulladásos, nagyon fiatalon. Nála úgy kezdődött, hogy megdagadt a péra, és vérzett, de 1 hét után már barna cucc jött belőle, majd már gennyes váladék. Ő ivartalanítva lett természetesen.
Elméletben tudom, hogy hogy zajlik egy normális tüzelés, de mivel tapasztalatom még nem volt vele (illetve csak rossz), ezért vagyok bizonytalan. A kiállításon nem volt semmi gond, ott sem érdeklődött utána egyik kutya sem, csak most fedeztem fel ezt a minimális vér szerű dolgot. De még a szőrét sem színezi el, annyira minimális, ha nem fekszik hanyatt a kutyám és nem nézem meg tüzetesen, észre sem lehet venni. De egy szó mint száz: remélem vele minden rendben lesz és egészséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!