Ma mikor valaki sétáltatta a kutyáját, és rámnézett (a kutya), én a szemébe néztem, és néztük egymást egy ideig. Aztán mentek tovább, de a kutya percenként megállt csak azért, hogy megint a szemembe nézzen fél percre - olyan 4-szer. Miért?
Volt vki komoly oka? :D
ja és akkor már...
azt hallottam, hoogy ha farkasszemet nézel a kutyával, azt támadásnak vehetik, és támadnak (vagy ha te húzod el a fejed akkor behódolás v mi). Ez igaz?
Az egyik kutyámra elég lenne, ha ránéznél 3 másodpercig, már támadna. Azonnal bekapcsol. Mondjuk a rottweilerek szemébe alapból nem nézünk, ha nem a sajátunk :)
Függ egyébként a kutya fajtájától is, hogy lehet-e "szemezni" vele, vagy sem. Egy golden nem valószínű, hogy támadásnak véli.
nekem pedig anno rotival pont jó élményem volt :D
hogy ilyen gyárörző ami ki-kimászkált a félig-meddig elhagyott gyár kerítése alatt (egyik ismerősömnél), és egyszer mikor ott voltam is kijött, és teljesen barátságos volt, simán belenézhettem a szemébe, és még élek (mondjuk szájába is engedte nyúlkálni kb 2 nap 'ismeretség' után...
de akkor ezekszerint kivételes kutya volt ő :DDDDDDDD
amúgy még az érdekel, hogy nem-e lehet, hogy a kutyák máshogy reagálnak egyes idegenek nézésére?
sokszor mondják, hogy vannak 'plusz érzékei' a kutyáknak, és ha azt nézzük, hogy a 'szem a lélek tükre'... szóval értitek.
Tehát szerintetek van hogy máshogy reagál ha egy ilyen, és ha egy olyan idegen néz a szemébe?
Szerintem kutyája válogatja.Az enyém az összes idegenre így reagál,sőt nagynénikémék volt kutyájával kicsinek szemeztem (border keverék) és szépen fejbe harapott...
Párom kicsinek egy rotival szemezett,jóban voltak a kutyával ismerték egymást,de akkor a kutya elkapta a torkát,mai napig őrzi a hegeket tőle.
Én nem tesztelgetném.
szóval akkor igaz amit hallottam, hogy azt nem veszik jó néven :)
jövőbe megpróbálom elkerülni tekintetüket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!