Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma mikor valaki sétáltatta a...

Ma mikor valaki sétáltatta a kutyáját, és rámnézett (a kutya), én a szemébe néztem, és néztük egymást egy ideig. Aztán mentek tovább, de a kutya percenként megállt csak azért, hogy megint a szemembe nézzen fél percre - olyan 4-szer. Miért?

Figyelt kérdés

Volt vki komoly oka? :D

ja és akkor már...

azt hallottam, hoogy ha farkasszemet nézel a kutyával, azt támadásnak vehetik, és támadnak (vagy ha te húzod el a fejed akkor behódolás v mi). Ez igaz?

2014. febr. 13. 21:11
 1/8 Firestorm ***** válasza:
100%
Az en kutyam utalja es nem turi,hogy idegenek hosszan nezzenek a szemebe,elkezd morogni es ha tovabb nezik tamadna,letiltom akkor abba hagyja.Ha ismeros csinalja akkor nem erdekli csak csapkod a myelvevel,hogy kiossza a puszit.Nem jo jatek farkasszemet nezni egy idegen kutyaval.
2014. febr. 13. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Az egyik kutyámra elég lenne, ha ránéznél 3 másodpercig, már támadna. Azonnal bekapcsol. Mondjuk a rottweilerek szemébe alapból nem nézünk, ha nem a sajátunk :)

Függ egyébként a kutya fajtájától is, hogy lehet-e "szemezni" vele, vagy sem. Egy golden nem valószínű, hogy támadásnak véli.

2014. febr. 13. 22:06
 3/8 A kérdező kommentje:

nekem pedig anno rotival pont jó élményem volt :D

hogy ilyen gyárörző ami ki-kimászkált a félig-meddig elhagyott gyár kerítése alatt (egyik ismerősömnél), és egyszer mikor ott voltam is kijött, és teljesen barátságos volt, simán belenézhettem a szemébe, és még élek (mondjuk szájába is engedte nyúlkálni kb 2 nap 'ismeretség' után...

de akkor ezekszerint kivételes kutya volt ő :DDDDDDDD

amúgy még az érdekel, hogy nem-e lehet, hogy a kutyák máshogy reagálnak egyes idegenek nézésére?

sokszor mondják, hogy vannak 'plusz érzékei' a kutyáknak, és ha azt nézzük, hogy a 'szem a lélek tükre'... szóval értitek.

Tehát szerintetek van hogy máshogy reagál ha egy ilyen, és ha egy olyan idegen néz a szemébe?

2014. febr. 13. 22:20
 4/8 Firestorm ***** válasza:

Szerintem kutyája válogatja.Az enyém az összes idegenre így reagál,sőt nagynénikémék volt kutyájával kicsinek szemeztem (border keverék) és szépen fejbe harapott...

Párom kicsinek egy rotival szemezett,jóban voltak a kutyával ismerték egymást,de akkor a kutya elkapta a torkát,mai napig őrzi a hegeket tőle.

Én nem tesztelgetném.

2014. febr. 14. 08:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Alapjáraton kihívásnak veszik. Ha két kutya játszik akkor sem az a para amikor morognak meg birkóznak, hanem amikor hosszan bámulják egymást teljesen szoborrá merevedve, na ott hamarosan kitör a bunyó. Soha ne nézz mélyen idegen kutya szemébe, mert egyszer nagyon kellemetlen élményben lehet részed. Az a roti akivel meg összehaverkodtál egyszerűen egy behódoló típus volt, egy dominánsabb kutya erre egyből ugrik. Viszont ezt első ránézésre nem tudod megállapítani egy kutyáról, így nem kellene kísérletezni.
2014. febr. 14. 09:00
 6/8 A kérdező kommentje:

szóval akkor igaz amit hallottam, hogy azt nem veszik jó néven :)

jövőbe megpróbálom elkerülni tekintetüket :D

2014. febr. 14. 11:58
 7/8 A kérdező kommentje:
esetleg még annyi, hogy ha ilyennél ők húzzák el a fejüket - tehát kis farkasszem után direktbe elkerülik a figyelmünket - akkor az azt jelenti, hogy ő nem akar bajt, behódol?
2014. febr. 14. 11:59
 8/8 Firestorm ***** válasza:
Igen.
2014. febr. 14. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!