Hogyan lehetne népszerűsíteni az ideiglenes befogadást?
Nekem két kutyám van, még is azt érzem, hogy nehezen menne ez nekem.
Egy kutyának nem csak akkor keresnek ideiglenes befogadót, ha megvan a fix gazdi és két hétre kell csak valamilyen hely, ahol el lehet addig.
Egy beteg, vagy műtét után lévő kutyusnak is keresnek ugyanúgy ideiglenest, aki lehet hónapokig lábadozik még azelőtt, hogy gazdisodhatna véglegesen. Én egy kicsit úgy vagyok vele, hogy azt a kutyust, akit teljes odaadással nevelgettem a családi életre, akit a műtéte után én ápolgattam, szeretgettem, olykor a kezemből etettem, vagy fecskendővel itattam, gyógyszereztem, stb. már nem tudom kiadni a kezeim közül jó érzéssel. Megszeretem, az életem része lesz és amikor elviszik tőlem én ezt nem úgy élem meg, ahogy mások.
Egyszerűen az a típus vagyok, aki nem jól éli meg ezt a helyzetet, hanem tragédiának fogja fel és azután is bőg fél napot, hogy a szomszéd kutyájára vigyázott három napig, mert látja a saját kutyáin mennyire keresik és nem értik a helyzetet.
Én szívesen lennék 1-2 hétre ideiglenes (ha nem lenne két kutyám) befogadó, akinek már van gazdi jelöltje és letudom tisztázni magamban, hogy ennyi és semmi több. Olyan kutyus befogadója nem tudnék lenni, akiről fentebb beszéltem, mert egyszerűen nálam ragadna a kutyus és pont. Arra pedig nincs kapacitásom, hogy az összes rossz sorsú kutyát megmentsem.
A jelenlegi kettő mellé nincs energiám befogadni egy harmadikat időszakosan, aki más bánásmódot, esetleg több figyelmet igényel és összeszoktatást a két sajáttal (az öreg már nem túl barátkozós típus, így nem is egyszerű a helyzet). Tehát hely éppen lenne, annyit tudnék vele is foglalkozni, mint a másik kettővel, de nekem ez inkább a saját lelkem védelme (megkérdőjelezhető ugyan, hogy ez-e a fontosabb, vagy egy ártatlan kis lélek).
Csak azért, nehogy elaltassák, nem szabad egy kutyát vkire rátukmálni vidd el különben elaltatják szlogennel. Lehet, hogy kap kennelt, házat, kaját-vizet és kész...Ott lehet 1-2 hónapig jó esetben, aztán hova megy? Át egy menhelyre? Egy másik ember hátsó kertjébe, aki szintén nem tud vele foglalkozni? Hány és hány olyan hirdetés van, hogy befogadtam, de mennie kell, max pár napot lehet ott...
Ez csupán logisztika és 1 kutya :(
Egyszerűen TÚL sok kutya van, kikerülhetetlen az altatás...és pusztán az emberek hibájából.
Azt is totál megértem, hogy az emberek kóbor kutya láttán kicsit sajnálkoznak, DE tovább mennek. Mit csináljanak velük? Gyepire vihetik, ami vidéken szinte egyenlő a halállal, vagy hagyják az utcán, talán vki befogadja, vagy esetleg csak önsétáltató és haza megy.
Nekem egy kutyám van, családtag és anyagiak miatt nem lehet még egy...ideiglenes ugyan "ingyen" lenne, de családtag miatt nem jöhet...nincs hova tenni, kennel nincs, lakásban nem lehet...a láncunkra viszont nem teszem...ennyi
Most komolyan, ki beszél itt rátukmálásról? :) Már megint olyasmit láttok bele a kérdésbe, ami nincs. Mármint, a népszerűsítés mióta = kényszerítés? Bár népszerűsítés helyett én inkább a tájékoztatás szót használnám.
Lehet, hogy nagyon kevés ember alkalmas ideiglenes befogadónak, de még kevesebben tudnak arról, hogy létezik ilyen.
A média segítségével (újságok, tv, rádió, plakát, internet) fel lehet hívni az emberek figyelmét arra, hogy létezik ilyen, az érdeklődők számára pedig egy honlapon szépen le lehet írni, mit is jelent pontosan ez, mi a jó benne és mik a nehézségek, hogy lehet bekerülni a rendszerbe, milyen kötelezettségekkel jár... ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!