Területőrző kutyát szeretnék vásárolni. Olyan fajtát keresek, amelyik ösztönből tudja, mi a dolga és megbízható. Van javaslatotok?
Köszi a sok tippet:)
Nézzük sorban:
NÉMETJUHÁSZ: nekem special nem igazán szimpatikus, és úgy tudom eléggé el van cs*szve az állománya.
KAUKÁZUSI: állítólag az egy harapós fajta, szerintem gyönyörű és én eddig nem tapasztaltam nála vadságot: a közelünkben lakik is egy kau, azt vadidegenként, kerítésen keresztül megsimogatom és nem bánt, pedig nem volt ott a gazdája.
KUVASZ: a testvérem olyan kutyát szeretne, nekem is szimpi, de nem tudnék kuvaszttartani, vhogy csak úgy jó kutyának tartom és sm több...
PITBULL, STAFI, FOXI, BULLTERRIER: nos, a bullszerű kutyákkal nagyon sok rossz élményem van, nem ítélem el őket, de nem az esetem egyik fajta sem, a foxi jófej, de nem valami meggyőző már ami a méretét illeti, tudom h elszánt kis véreb :D de sztem max házőrzőnek lenne jó, én pedig kifejezetten nagytermetű fajtát szeretnék :)
KOMONDOR: háááát...KOMONDOR, KUTYÁK KIRÁLYA :D
nem lehet róla akárhogy beszélni, bár az elgondolkodtató, hogy amikor ezen az oldalon olvasgattam a kérdéseket, találtam egy olyat, ami eléggé elbizonytalanított: "Alkalmas e a komondor terület- és birtokőrzésre?" A kérdésen nem bizonytalanodtam el csak a linkeken és némelyik válaszon.
Szóval egyenlőre nem tudom:S
De azért köszi...:)
a németjuhászra sem lehet egyértelmüen azt mondani, hogy már nem a régi, nálunk elkülönült a küllem a munkától (sajnos)
Ismerkedj a számodra szimpatikus fajtákkal, és olyan tenyészetből hozzatok kiskutyát, ahol aktivan "dolgoznak" a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!