Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Területőrző kutyát szeretnék...

Területőrző kutyát szeretnék vásárolni. Olyan fajtát keresek, amelyik ösztönből tudja, mi a dolga és megbízható. Van javaslatotok?

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 16:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
előző vagyok: amúgy a kau, komondor,kuvasz, vagy bármilyen örző védő fajta jó választás lehet, de ezek nem piskóta kutyák ám. Ha első kutyás vagy, javaslom kérd szakember segítségét, a választáshoz és a neveléshez egyaránt.
2009. dec. 9. 14:50
 12/16 anonim ***** válasza:
27%
19.02. vagyok. Hát nem tudom.. nekm van egy 2 éves senkit se enged be remekül őrzi a házat jobban mint a németjuhászunk meg van egy 6 honapos és az már most neki megy az embernek ha csak ugy bejön.. Hát igen de ha utána nézel akkor a kuvaszrol mindenhol van irva szinte , hogy ha megkötik megbolondul.. Ő rá a legjellemzőbb. De erre nem azt értem hogy ha megkötig egy orára fél orára akkor megbolondul hanem hogy ha rendszeresen.. Nekünk is volt a területünkön kuvasz és sajnos muszály volt megkötni mert feljelentettek minket hogy megkergeti meg volt hogy megfogta a macskákat igy muszaly volt megkötni utana csak apámat nem harapta meg... Amugy a kérdezőnek: Hogy ha nincs kisgyermek a családban akkor lehet staffordshire,pitbull,cane corso,bullterier. De a kaukázusi remekül őrzi a házat ahogy elöttem irták és gyereket isi szereti!
2009. dec. 9. 16:14
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi a sok tippet:)

Nézzük sorban:

NÉMETJUHÁSZ: nekem special nem igazán szimpatikus, és úgy tudom eléggé el van cs*szve az állománya.

KAUKÁZUSI: állítólag az egy harapós fajta, szerintem gyönyörű és én eddig nem tapasztaltam nála vadságot: a közelünkben lakik is egy kau, azt vadidegenként, kerítésen keresztül megsimogatom és nem bánt, pedig nem volt ott a gazdája.

KUVASZ: a testvérem olyan kutyát szeretne, nekem is szimpi, de nem tudnék kuvaszttartani, vhogy csak úgy jó kutyának tartom és sm több...

PITBULL, STAFI, FOXI, BULLTERRIER: nos, a bullszerű kutyákkal nagyon sok rossz élményem van, nem ítélem el őket, de nem az esetem egyik fajta sem, a foxi jófej, de nem valami meggyőző már ami a méretét illeti, tudom h elszánt kis véreb :D de sztem max házőrzőnek lenne jó, én pedig kifejezetten nagytermetű fajtát szeretnék :)

KOMONDOR: háááát...KOMONDOR, KUTYÁK KIRÁLYA :D

nem lehet róla akárhogy beszélni, bár az elgondolkodtató, hogy amikor ezen az oldalon olvasgattam a kérdéseket, találtam egy olyat, ami eléggé elbizonytalanított: "Alkalmas e a komondor terület- és birtokőrzésre?" A kérdésen nem bizonytalanodtam el csak a linkeken és némelyik válaszon.

Szóval egyenlőre nem tudom:S

De azért köszi...:)

2009. dec. 9. 16:29
 14/16 anonim ***** válasza:

a németjuhászra sem lehet egyértelmüen azt mondani, hogy már nem a régi, nálunk elkülönült a küllem a munkától (sajnos)

Ismerkedj a számodra szimpatikus fajtákkal, és olyan tenyészetből hozzatok kiskutyát, ahol aktivan "dolgoznak" a szülők.

2009. dec. 10. 07:08
 15/16 A kérdező kommentje:
Ez meglesz biztosan...a németjuhász sem mondtam h teljesen rossz, csak sajnos eléggé szét*eszték az állományt a küllemtenyésztők és a szaporítók.
2009. dec. 10. 12:08
 16/16 anonim válasza:
Hali ! Édesapám 20 évig tenyésztette a kaukázusi juhászt, közöttük nőttem fel. Az egyik tenyészkan egy hatalmas, 88 kilós gyönyörű, hosszú szőrű kutya volt, aki családtagot soha a büdös életbe nem támadott volna meg, de nem is egy embert elriasztott aki be akart jutni hozzánk viszonylag hosszú 17 életéve alatt. Már-már tökéletes mintapéldája volt a fajtának, sok díjat be is zsebelt ! Világra jött jó néhány szépséges utódja is, a kutyák 95%-a területőrző munkálatokra kelt el, a maradék kiállításokra. Az egész lényege az, hogy ez egy nagyon-nagyon szerethető egy fajta, aminek az ösztöneiben van a területőrzés, nagyon eltalált fajta tényleg medveölő :)
2012. aug. 31. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!