Van egy kutyánk és szeretnénk hogy kiskutyái legyenek, kell valamit csinálni mielőtt tüzelni fog és fedeztetjük?
Figyelt kérdés
Yorkshire terrierről lenne szó.2014. febr. 10. 21:33
1/26 anonim válasza:
Bizony. Mind a két törzskönyves szülőt szűretni, elvinni tenyészszemlére, kitalálni egy frappáns nevet a kennelnek és létrehozni azt. Ezek után lehet fedeztetni a yorkit.
2/26 sippara válasza:
Elviszed tenyészszemlére, csináltatsz egy patella szűrést, ha mindkettőn megfelel, akkor keresel egy hasonló kvalitásokkal rendelkező kant. Feltételezve, hogy kennelnév már van - de ha ígéretes a kutyád, nyilván bevállalja a tenyésztő, hogy törzskönyvezteti a saját kennelnevére a kölyköket. Egyébként erről az egészről így is-úgy is a kutya tenyésztőjével kéne konzultálni.
3/26 anonim válasza:
Igen. El kell vinni tenyészszemlére, kiállításokra, hogy megismerje őt a többi tenyésztő és kan gazdi. Nektek is meg kell ismernetek a kanokat, hogy tudjatok megfelelően választani. Ezen kívül el kell végeztetni az összes szűrővizsgálatot az örökletes betegségek kockázatának csökkentése érdekében. Közben be kell lépni a fajtaklubba akik majd az alomellenőrzést és a törzskönyvezést végzik. Ki kell váltani a kennelnevet. Úgy kell kialakítani a tenyészhelyet, hogy az megfeleljen a tenyésztési szabályzatnak. Mire mindezek megvannak, már legalább fél millával könnyebb a pénztárcád is.
4/26 anonim válasza:
csak én gondolom úgy h te szaporítani akarod csak? van egyáltalán TK ja ? melyik kennelből vettétek? mennyi idős?
5/26 anonim válasza:
Szerintem még az a fontos, hogy törzskönyves, jó tulajdonságokkal bító kant találjatok neki.Na meg persze a kicsik törzskönyvezése, de ez alapvető.
6/26 anonim válasza:
És a költségekre fel vagytok készülve?
Az anya állatorvosi költségeire?A fedeztetésre?A kölykök oltásai,chippeltetése?És ez még e fele sincs az egésznek.
7/26 anonim válasza:
igen. El kell vinni állatorvoshoz és ki kell szedetni az Overies-t, Uterus-t és Cervixe-t. Sajnos a Yorkik már annyira túl tenyésztettek, hogy ezek a szervek akadályozzák az ellést, és mind a kölykök, mind az anya elpusztulhat. A legtöbb tenyésztő már az első tüzelés előtt kiszed ezeket, hogy ne legyen gond, és a másfél éves korra hozzá szokjon a szervezet (a szukákat másfél éves kor után érdemes fedeztetni)
8/26 Akiteki válasza:
A 3-as válaszolóhoz még annyit fűznék hozzá, hogy ezen kívül meg kell ismerni a vonalakat, más tenyészeteket és a fajta buktatóit. Ez meg nem pénz, hanem sok-sok idő.
9/26 anonim válasza:
Szerintem a kérdező nem ilyen bonyolult dolgokat akar. Csak arra kíváncsi, hogyha felcsinálja egy kan a kiskutyát akkor mire kell figyelnie a vemhesség ideje alatt.. Szerintem esze ágában sincs elvinni a kutyát oda amit tanácsoltatok, és nem akar kennelt sem..Csak kölykezzen le, és majd eladják törzskönyv nélkül a kölyköket..Ugyanis mindig lesznek olyanok akiknek szaporítótól is jó a kölyök, a lényeg hogy 60 ezer helyet csak 5000 forint legyen.. (csak remélni tudom, hogy megfogadod a többiek tanácsát, és nem szaporítani akarsz)
10/26 anonim válasza:
Miért szeretnétek,hogy kiskutyái legyenek?Mi velük a célotok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!