Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Te tartasz otthon kötszert,...

Te tartasz otthon kötszert, elsősegélydobozt a kutyádnak? Azt mondják szerezzek be egyet, de hogy sérülne már meg a kutyám?

Figyelt kérdés

Itthon? Nekem ugrik, miközben vágoma paradicsomot, és rá ejtem a kést?

hamarosan lesz egy kutyám, és sok kutyást végig kérdeztem, mit kell beszerezni, cuccok, amik kellenek.

És az egyik azt mondta, hogy igen, takaró, tál, fekhely, kint bent, stb. de a legfontosabb, hogy kötszer+sebfertőtlenítő!

Na ez minek? Hogy sérülne itthon meg a kutya? Mert, hgy sétáltatás közben megharapja egy kóboer kutya az lehet, de ITTHON?

Ha meg baja van, egyből irány az állatorvos!

Te tartasz otthon kutyának elsősegély cuccokat?

Hogy sérülhetne meg a kutyád? Nem bírom elképzelni...

2014. febr. 10. 15:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy elsősegély dobozt szerintem minden házban illik tartani, nem feltétlenül a kutya miatt.
2014. febr. 10. 15:36
 2/18 anonim ***** válasza:
56%
nem tartok a kutyának ilyet itthon, de még magamnak se.. az egyik szomszéd bácsinak viszont mindig vannak otthon ilyen cuccai, mert neki a kórházi ellátása miatt mondhatni kötelező.. De mondjuk neki a kutyája is olyan szeleburdi és hülye, hogy többet használja a bácsi a kutyán, mint magán :D (múltkor pl séta közben a lökött kutya bedugta a noziját a kerítésen az ott élő kutya meg megharapta a száját, de úgy hogy felszakadt neki a bőr.. Nem rég meg egy kis kutyát talált be akivel annyira belemelegedtek a játékba hogy a kölyök úgy beleharapott a lábába hogy ömlött belőle a vér.. (Ilyen mondjuk az én kutyámmal is elő fordult, de nem volt ennyire csúnya a sebe, és csak reggel vettük észre, miután kint töltötte az éjszakát rokonoknál)
2014. febr. 10. 15:39
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Alap dolgok, mint betadine, steril mullap, géz, hyperol, meg pár gyógyszer is van otthon. Mondjuk én ideiglenesezem is, szóval nálam azért előfordulhat bármi, ezért is van otthon minden. Egyébként kint is történhet kis baj, amivel orvoshoz nem rohansz, de el kell látni. Például egy megvágott mancsot először kimosok betadine-nal, utána lekenem kék lukács kenőccsel, ráteszek egy steril lapot, és arra húzok zoknit, hogy ne nyalja.
2014. febr. 10. 15:42
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kell lenni otthon mindenkinek kötszer, betadin ami a minimum szerintem! Nem csak a kutya miatt! De egyébként előfordulhatnak balesetek, a leggyakoribb, hogy a mancsát megvágja valami...
2014. febr. 10. 15:49
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
pl. télen a mancsát elvágja a jég. Futkározás közben felsérti valami a bőrét.
2014. febr. 10. 16:24
 6/18 anonim ***** válasza:
86%
Én magam miatt tartok, mert nagyon szerencsétlen vagyok sokszor. Ha minden balesetnél rohannék az sztk-ba, már tele lennék varrt sebekkel. De ha a kutya sérülne meg, és valamilyen okból nem vinném orvoshoz, akkor egy kisebb sebet eltudnék látni. Séta közben zsepi és nedves törlőkendő van nálam.
2014. febr. 10. 16:38
 7/18 anonim ***** válasza:
57%
Sétán megsérül a kutya, hazaviszed, ellátod. Nem értem a problémát.
2014. febr. 10. 16:49
 8/18 anonim ***** válasza:
78%
Sajnos nekem nincs itthon elsősegély dobozom, de abszolút szükséges minden háztartásban. Pont előző héten történt, hogy a kutya egy egyik pillanatban még a hátam mögött volt, a másik pillanatban meg a lábam között átjött pont a lábam elé. Észrevettem, de már benne voltam a lépésben, és nem tudtam megállni, hiába próbáltam kikerülni. Konkrétan ráléptem, félig átestem rajta és még fel is löktem. A sztorihoz hozzátartozik, hogy kutyám 1100 gramm, méretre akkora, mint egy literes tej. Gondolhatod azt a visítást, vonyítást, sírást. A lábát nem tette le, csak három lábon állt és sírt, sírt, sírt. Azonnal betettem a kocsiba és mentünk a dokihoz. A lábacskája vérzett is, lefertőtlenítette, adott neki szurit, hogy ne fertőződhessen el a seb. Nem törött el semmije. A szuriért és a betadinozásért 35 eurót kellett fizetni. Mondjuk ebben benne volt az, hogy megtapogatta a lábát és mondta, hogy nem tört el. Ezt itthon én egyedül nem tudtam volna megállapítani, de fertőtleníteni én is tudtam volna. Ekkor gondolkoztam el, hogy "Te jó ég! Nincs itthon egy gézlap, egy fertőtlenítő!" Pedig hidd el, nem szándékosan tapostam meg a kutyámat. Balesetek történhetnek, nem árt, ha az ember bevásárol a patikában!
2014. febr. 10. 16:54
 9/18 Akiteki ***** válasza:
71%
Behozom a kocsiból az elsősegélydobozt, ha szükség van rá. Nem kell hozzá másik kutya, hogy megsérüljön. Volt, hogy a kertben beakadt egy lerágott fenyőágba és feltépte a nyakán a bőrt. A magyar agaram meg annyira csóválta a farkát, hogy beverte a bejárati ajtó vas szegélyébe és letört.
2014. febr. 10. 16:54
 10/18 anonim ***** válasza:
78%

Én tartok otthon elsősegélycsomagot, de nem feltétlenül külön a kutyának. Viszont pl amikor rendszeresen kötözni kellett a lábát, akkor külön kötszere volt.

Otthon a lakásban a kutya ritkán sérül meg, ez általában úgy néz ki, hogy séta során lesérül, és otthon látod el.

Pl az én egyik kutyámnak időnként betörik a körme (idén 2x is volt ilyen), ez akkor történt, mikor a mezőn futkározott. Hazavittem, lelocsoltam betadinnal és bekötöztem.

Vagy volt, hogy erdőben sétáltunk, és egyszer csak nézem, hogy sántít a kutya. Egy pici kavics befúródott a talpába, arra is betadine-t locsoltam otthon.

Ugyanezt a kutyát csípte meg darázs a fején, akkor kapott kalciumot sima emberi pezsgőtabletátt oldottam fel, és fecskendőből megkapta.

Amikor valami szúrós növény összekarcolta a pociját, annak is ment betadine.

Másik kutyám egyszer fának futott, akkor lejött itt-ott róla egy kis szőr, szintén betadine.

Tapasztalataim szerint minden kutyásnak rendelkeznie kell valamilyen fertőtlenítővel (betadine xD), én azért azt elég gyakran használom. Mivel a sima sebtapasz nem olyan királyság ennyi szőr mellett, azért egy kis kötszer sem árt, hogyha esetleg mégiscsak szükség van rá (fityeg egy karom összevissza), akkor ne kelljen még azért is elmenni.

2014. febr. 10. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!