Te tartasz otthon kötszert, elsősegélydobozt a kutyádnak? Azt mondják szerezzek be egyet, de hogy sérülne már meg a kutyám?
Itthon? Nekem ugrik, miközben vágoma paradicsomot, és rá ejtem a kést?
hamarosan lesz egy kutyám, és sok kutyást végig kérdeztem, mit kell beszerezni, cuccok, amik kellenek.
És az egyik azt mondta, hogy igen, takaró, tál, fekhely, kint bent, stb. de a legfontosabb, hogy kötszer+sebfertőtlenítő!
Na ez minek? Hogy sérülne itthon meg a kutya? Mert, hgy sétáltatás közben megharapja egy kóboer kutya az lehet, de ITTHON?
Ha meg baja van, egyből irány az állatorvos!
Te tartasz otthon kutyának elsősegély cuccokat?
Hogy sérülhetne meg a kutyád? Nem bírom elképzelni...
Én tartok otthon elsősegélycsomagot, de nem feltétlenül külön a kutyának. Viszont pl amikor rendszeresen kötözni kellett a lábát, akkor külön kötszere volt.
Otthon a lakásban a kutya ritkán sérül meg, ez általában úgy néz ki, hogy séta során lesérül, és otthon látod el.
Pl az én egyik kutyámnak időnként betörik a körme (idén 2x is volt ilyen), ez akkor történt, mikor a mezőn futkározott. Hazavittem, lelocsoltam betadinnal és bekötöztem.
Vagy volt, hogy erdőben sétáltunk, és egyszer csak nézem, hogy sántít a kutya. Egy pici kavics befúródott a talpába, arra is betadine-t locsoltam otthon.
Ugyanezt a kutyát csípte meg darázs a fején, akkor kapott kalciumot sima emberi pezsgőtabletátt oldottam fel, és fecskendőből megkapta.
Amikor valami szúrós növény összekarcolta a pociját, annak is ment betadine.
Másik kutyám egyszer fának futott, akkor lejött itt-ott róla egy kis szőr, szintén betadine.
Tapasztalataim szerint minden kutyásnak rendelkeznie kell valamilyen fertőtlenítővel (betadine xD), én azért azt elég gyakran használom. Mivel a sima sebtapasz nem olyan királyság ennyi szőr mellett, azért egy kis kötszer sem árt, hogyha esetleg mégiscsak szükség van rá (fityeg egy karom összevissza), akkor ne kelljen még azért is elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!