Van egy kutyám, amit kutyaiskolába kénne vinni. Van még rá esély, hogy normális kutya legyen?
Egy 11 hónapos kutya nevelhető.
De mivel láthatóan nagyon nem értetek hozzá az iskola lenne a legjobb megoldás.
Ha ez tényleg nem megy, akkor legalább olvas el pár kutyaneveléssel, a kutyák gondolkodásával, viselkedésével foglalkozó könyvet, hogy nevelni tudd.
sOSE FOGOM MEGÉRTENI, HOGY miért vállal valaki úgy állatot hogy nincs rá pénze, és nem néz utána hogy, gogy kell nevelni egy kutyát.
Mit csinálnál ha mondjuk egy amstaff kutyád lenne? Kinyiratod magad? Mi a kutyánkat hetente 1x visszük kutyaoviba (5 hónapos) és 1000.-/alkalom. És egyáltalán nem sok hogy normális nevelést kapjon a kutyád. Ott megatnítják neked, hogy mit hogyan kell utána már neked kell tanitanod minden nap.
Ezt nagyon ajánlom, hogy olvasd el, hamár "nincs" pénzed elvinni.
"Valami rosszat csinál kap újsággal a fenekére utána meg fél tőlünk,pedig sohasem bántottuk"
Ez azért egy kicsit ellentmondásos.....
A bemásolt linken lévő könyvet én is csak ajánlani tudom, annyi kiegészítéssel, hogy KÖVETKEZETESEN be kell tartani a benne leírtakat MINDENKINEK a családban, anélkül nem megy. Valamint nemcsak 1-2 hétig csinálni vele a dolgokat, hanem folyamatosan, napi rutin szinten élete végéig. Ez nem egy kúra, hanem a helyes hozzáállás a kutyához. Ezek nélkül nem fog menni.
Egyébiránt hol laksz? Mert a Cerberosnak vannak ingyenes foglalkozásai.
Szeretettel ajánlom Jan Fennell könyveit.
Nekem is tacskóm van és tudom, nehéz velük.
Először is át kellene venni a falkavezérséget.
Ehhez Jan Fennell könyvei (a link az első könyve) nagyon jó segítséget adnak.
Valamint a 101 kutyatrükk c. könyvben találsz leírás arról, hogyan kell megtanítani dolgokat.
Ajánlom még Tamar Geller Kutyaszeretet c. könyvét is.
Soha sincs késő a kutyát nevelni, legfeljebb később valamivel nehezebb.
Kitartást a nehéz időszakhoz, ha egyenesbe jön a családod, akkor próbálj meg azért szakértő segítséget hívni, bár azt hiszem, ha az említett könyveket elolvasod és következetesen alkalmazod, akkor nem is lesz rá szükség.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Hol laktok?
Azért kérdezem,mert a Cerberos Kutyaiskola több helyen működik már az országban és pont ilyen problémás kutyáknak van INGYENES rehabilitáció-szocializáció foglalkozás.Nagyon sok ilyen kutyát rendbetettek már.
Nézd meg,van-e a közeletekben ilyen suli,jó eséllyel ezt könyvből nem tudjátok megoldani sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!