Szerintetek milyen fajtájú kutya lehet?
Két hónapja hoztam a menhelyről, a szüleim szerint olyan mint egy erdélyi kopó, de csak nem raknak fajkutyát utcára...
Olyan 2 és fél hónaposan: [link]
Három hónaposan kb: [link]
Egyébként 6 kilós (elég sovány, a menhelyen nagyon megbetegedett és még hízókúrán van), 40 centis a marmagassága, 60 centi hosszú a farka tövéig az orrától most hogy három hónapos múlt.
Nagyon aranyos,szerintem később jobban kiderül miféle.
(Egyébként sajnos mindenféle kutyát utcára raknak,nem csak keveréket...lásd fajtamentők..)
Én is valami ilyesmi kutyust szeretnék majd 1x örökbe fogadni.
Nagyon aranyos ebzet!
Ha később se lesz nagyon vastag, de jó magas lesz, akár még agár is lehet benne (egy hasonló színű agárkeverékkel találkozam már).
Ilyen színt tud örökíteni a dobermann, erdélyi kopó, néha agárban is van, illetve a rottweiler, de neki sokkal szélesebb mellkasa van.
És abban tévedtek a szüleid, hogy fajkutyát nem dobnak ki, teli van a net is a különböző fajtamentőkkel is. Az emberi lelketlenség meg elég végtelen dolog.
Köszönöm a válaszokat :)
Mikor először megláttam a menhelyen azt hittem, hogy kis rottweiler mert ugyanolyan kis tömzsi volt, plusz a szín is ugyanaz, aztán a másfél hónap alatt brutálisan megnyúlt, hosszú lábai lettek, keskeny csúcsos mellkasa és a feje is hosszabbodott (arról nem beszélve, hogy súlyra pont a duplája :)). Viselkedésre is nagyon vadász kutyának tűnik, felemelt lábbal figyel és nagyon le akar vadászni mindent. Viszont roppant okos és könnyen tanul (csak most elkezdett fogat váltani és épp' elemeire bontja a lakást...)
Oldalról amúgy ilyen buksija van: [link]
Leginkább egy vizsla fejformája, de nagyon nyulánk. Gondoltam arra is, hogy talán van benne agár, az állatorvos annyit mondott, hogy előreláthatóan 25-30 kilós lesz és valószinű, hogy térdmagasság fölé fog érni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!