Szerintetek milyen a mopsz természete?
15 éves vagyok, lány. Születésnapomra kiskutyát szeretnék, de sajnos anyukámék nem engedik hogy szoba-kutya legyen..a mopsz-ra gondoltam hogy az olyan cuki meg ilyenek, de hallottam hogy a kisméretű kutyák agresszívak. ez mennyire igaz ennél a fajtánál? emelgetni lehetne, vagy futtatni, játszani vele? könnyen tanítható??
előre is köszönöm a válaszokat :D
Vizslát is akkor drótszőrűt... nagyon tudnak télen fázni... Hozzatok menhelyről kutyust. Ott majd ha megmondod milyen paraméterekkel szeretnél KINTI kutyát, mutatnak neked párat.
Egyébként ha meg kerti dísz... kifizetnének anyudék 80-120 ezret egy cuki kölyökkutyáért? vagy kinéztetek egy 40ezreset?
Nevelni kell szépen és akkor nem lesz agresszív. Ez nem csak a mopszra, hanem az összes fajtára igaz. A mopszot ne futtasd, mert a nyomott orrú kutyák nem bírják, befulladnak tőle. A mopsz különösen híres arról, hogy amúgy is beteges fajta akkor is, ha nem fut. Tehát a futtatás felejtős. Könnyen tanítható, bár az első 2 évben hiperaktívak, irgalmatlan sok türelem kell hozzá.
De a legfontosabb: NEM TARTHATÓ KINT! Kutyaházban, garázsban stb stb-ben sem! Tipikus szobakutya. Megfagyna nagyon hamar, de lehet, hogy hamarabb vinné el a depresszió, ugyanis gazdi centrikus. Kínzással érne fel nem magad mellett tartani.
Ha mopsz, akkor bentinek kell lennie. Ha csak kinti kutyát engednek, akkor másik kutyát kell nézni.
Olcsón mopszot TILOS venni, pont azért, mert irgalmatlan beteges fajta. Elhozod és az első 2 hónapban fogsz az állatorvosnál otthagyni százezreket. Sajnos már tenyésztőknél is előfordul, hogy a 100 ezer forintért vásárolt kutya is beteges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!