Kaptam ma egy 4 éves szuka németjuhász keveréket. Meg lehet tanítani sétálni? Mert nem nagyon tud
Én vagyok a klikkeres, nekünk is azt mondta a kiképző, hogy pici rántások. Ezért lesz laza a póráz, mert ha folyamatosan feszül, akkor a végén még azt hiszi ő sétáltat minket.:) (egébként a kiképzők is más más véleménnyen vannak, de ez így jó, mert biztosan megtalálhatod a neked megfelelő módszert!)
Mi a 6 hónapos nj kutyusunkat is pici rángatásokkal figyelmeztetjük, mert ha már nem 23 kilós, hanem 43 kilós lesz:) akkor már rángathatja az ember:)
Ha fél a kutyáktól, mi azt úgy oldottuk meg, hogy szintén rántással, rászoltam határozottan, hogy nem! Aztán amikor rámnézett, klikk, jutalomfalat, és nagy dicséret! És azóta nem figyel a kutyákra, legalábbis 70%osak vagyunk ilyen téren:) De mi még fiatalaok vagyunk, még fejlődő szeméyliség. De a Te kutyáddal is simán meg lehet tanítani ezt. A lényeg, hogy türelem, és nem szabad a kutya elött pánikolni. Ezt eleinte elkövettem én is, de Te vagy a főnök, neked kell biztosítani a kutyádat arról, hogy minden rendben lesz.
Ha komolyabban szeretnél foglalkozni a kutyussal, mert szerintem érdemes lenne, szóval ha keresel egy megbízható, neked megfelelő módszerrel dolgozó kiképzőt, akkor sokkal izgalmasabb dolgokra megtaníthatod, és segíteni is fog, hogy megfelelően kezeld a kül. helyzeteket. Nagyon okos a nj, és hidd el, nem bánod meg, mert nagyon hálás lesz érte.
Nagyon sok örömöt és sikert kívánok nektek:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!