Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaptam ma egy 4 éves szuka...

Kaptam ma egy 4 éves szuka németjuhász keveréket. Meg lehet tanítani sétálni? Mert nem nagyon tud

Figyelt kérdés
kertes házból kaptam, nem volt sétáltatva. meg lehet tanítani? nagyon húz meg minden baja van, orvoshoz meg csak busszal tudom elvinni, tehát arra is majd fel kéne tuszkolnom valahogy... Hogy kezdjek hozzá?
2009. dec. 7. 23:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én vagyok a klikkeres, nekünk is azt mondta a kiképző, hogy pici rántások. Ezért lesz laza a póráz, mert ha folyamatosan feszül, akkor a végén még azt hiszi ő sétáltat minket.:) (egébként a kiképzők is más más véleménnyen vannak, de ez így jó, mert biztosan megtalálhatod a neked megfelelő módszert!)

Mi a 6 hónapos nj kutyusunkat is pici rángatásokkal figyelmeztetjük, mert ha már nem 23 kilós, hanem 43 kilós lesz:) akkor már rángathatja az ember:)

Ha fél a kutyáktól, mi azt úgy oldottuk meg, hogy szintén rántással, rászoltam határozottan, hogy nem! Aztán amikor rámnézett, klikk, jutalomfalat, és nagy dicséret! És azóta nem figyel a kutyákra, legalábbis 70%osak vagyunk ilyen téren:) De mi még fiatalaok vagyunk, még fejlődő szeméyliség. De a Te kutyáddal is simán meg lehet tanítani ezt. A lényeg, hogy türelem, és nem szabad a kutya elött pánikolni. Ezt eleinte elkövettem én is, de Te vagy a főnök, neked kell biztosítani a kutyádat arról, hogy minden rendben lesz.

Ha komolyabban szeretnél foglalkozni a kutyussal, mert szerintem érdemes lenne, szóval ha keresel egy megbízható, neked megfelelő módszerrel dolgozó kiképzőt, akkor sokkal izgalmasabb dolgokra megtaníthatod, és segíteni is fog, hogy megfelelően kezeld a kül. helyzeteket. Nagyon okos a nj, és hidd el, nem bánod meg, mert nagyon hálás lesz érte.

Nagyon sok örömöt és sikert kívánok nektek:D

2009. dec. 10. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!