Mi lehet a baja a kiskutyámnak?
törzskönyvel rendelkezik?
amelyik nem törzskönyves az nem tekinthető fajtatisztának.
Nem hülyeség. Az a kutya akinek nincs törzskönyve keveréknek minősül, hiszen nem lehet tudni, hogy fajtatiszta-e.
És a kérdés jogos a kérdező szempontjából is, hiszen amennyiben nem törzskönyves, úgy nem kell megfelelnie a fajtaleírásnak, nem lehet tudni kik a felmenői, milyen más fajta van esetleg közte, magyarul nyugodtan lehet akár kisebb, akár nagyobb. Mert nem máltai selyemszőrü kutya.
Nem hülyeség az! Ha nem igazolható a fajtatisztaság, akkor nem lehet rámondani, hogy fajtatiszta. Attól, hogy "úgy néz ki, mintha...", még nem biztos, hogy valóban az is. Ha itthon a sufniban építek egy autót, ami Ferrarinak tűnik, attól még nem árulhatom Ferráriként. Amúgy meg miért olyan fontos ez a kérdés? Aki fajtatisztát akar, az vegyen törzskönyvezett kutyát, akinek meg "nem fontos a törzskönyv mert..." annak nem lényeges az sem, hogy fajtatiszta legyen. Utána viszont ne sápítozzon, hogy "de ez akkor is fajtatiszta", mert nem tudhatja!
Most viszont nem is ez a lényeg, merthogy a kérdező is írta, hogy ez a kutya nem "úgy néz ki, mintha...", hanem éppenhogy "úgy néz ki, mintha NEM...". Innetől kezdve nagyon valószínű, hogy tényleg "nem" az. Az meg, hogy gond van a táplálkozásával és a székletével, szintén nem normális, és meg kéne mutatni egy orvosnak. Itt senki sem tud távgyógyítani.
Húúú, mekkora sznobok!
Igenis, van fajtatiszta kutya tk. nélkül.
Van, hogy tenyésztő sem ad a kutyával, hanem magánál tartja,
és a kutyát jóval olcsóban adja, hobby célra!
Sőt!
Kövezz meg, de: vannak kiskutyáim, igenis fajtatiszták, anyjuk, apjuk tk-s, és a kislány kutyumhoz még véletlenül sem férhetett más kutya, nemhogy fiú, de lány se, csak a sajátom.
És nem vagyok szaporító!!!!!!
Ti vagytok vaskalaposak.
Amúgy meg tenyésztőnél vehetsz tk-s kutyát, csak éppen nem pont azok a szülei, akik a tk-ben szerepelnek.
Akkor meg mi értelme?
Na kezdődik már a szokásos cirkusz. Csak most nem ez a kérdés!
Jelen esetben szerintem a kérdezőt teljesen nem az érdekli, hogy fajtatiszta-e a kutyája, hanem hogy egészséges-e.
Egyébként ezt legjobban egy állatorvos tudná megmondani, vidd el a kutyusod és kérdezd meg, vizsgáltasd ki!
Amúgy én is "sznob" vagyok, de most nem arról van szó, hogy tenyésztő kontra szaporító, hanem hogy egészséges-e a kutya. Szóval inkább a kérdésről vitatkozzunk.
De ha gondoljátok, szívesen fölrakok egy vitaindító szaporító-tenyésztős kérdést (ha még nem lenne elég) és akkor téphetjük a szánkat! :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!