Tényleg rossz neki ha belenyúlok a kajájába evés közben? Ti mit gondoltok erről?
Két éves shar pei kutyám van, a kezdetek kezdetétől így nevelem. Mikor adom a kaját akkor leültetem, szépen vár, kimegyek, teszek-veszek, aztán "parancsra" ehet. Közben gyakran nyúlok bele a tálba, beleteszek valamit, kiveszem a legfinomabb falatot és visszadobom, vagy őt arrébb küldöm, elveszem az egész tálat aztán visszarakom. Nemrég kezdtünk BARF-ozni, így még könnyebb dolgom van, egy csirkenyak ki, van mikor azt kérem el ami épp a szájában van. Ha jutalomból kap egy lábat vagy ilyesmi, akkor is sokszor a kezemben tartom míg ő eszi, vagy odatartom elé és nem veheti el, aztán persze odaadom. Soha semmilyen gond nem volt ebből, se egy morranás, se egy vicsorgás, semmi, teljesen megadó kaja szempontjából (is). Nem nonstop nyúlkálok amúgy, nem is minden kajánál, de időről-időre felfrissítjük a dolgot, ugyanis elég domináns típus és nagyon erős kézzel kell fognom.
Ma viszont megkaptam a futtatóban hogy ez állatkínzás, milyen szemét dolog, mit szólnék hozzá ha az én kajámban nyúlkálna valaki, ha már odaadtam akkor ne vegyem el, ne zavarjam meg ezzel, mert full stresszes lesz és egy idő után ezért kezdi majd el félteni a kaját tőlem. Ez mennyiben lehet igaz? Nem az első kutyám, de az első olyan akit nagyon következetesen és tudatosan nevelek, pont azért mert kicsit nehezebb természet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!