Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mennyire tartájtok értelmes...

Ti mennyire tartájtok értelmesnek/helyesnek az alábbi "rangsort"?

Figyelt kérdés

[link]

A válaszokkal nem az én véleményem befolyásolnátok, mert nekem megvan a véleményem, egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak róla.

2014. febr. 7. 14:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha a felsorolt fajták egy gazdánál lennének,és több egyedszámmal...akkor az az egy gazda adhatna egy "reális" képet.

De az sem általánosítható.

Nos,nekem a felsorolt fajtákból,összesen 2 fajta volt,ami 3 egyedet jelent :D (tehát 2 egyik fajtájú és 1 másik fajtájú) így nem érzem magam elég felkészültnek,hogy ítélkezzek :D

Bár tény,hogy ezt így nem lehet meghatározni,szerintem.

2014. febr. 7. 15:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Ezt a rangsort így szerintem nem lehet felállítani mert egy fajtán belül lehetnek nagyon jó és kevésbé jó képességű egyedek is.

Még annyit hogy elöszőr is minden fajtát vegyenek bele mint pl. a dobermann mert szerintem a rangsor elején őket is el kellene helyezni.

2014. febr. 7. 16:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Annyira gondolom értelmesnek/hitelesnek hogy az én kutyám fajtája nincs is benne.

Egyébként nevelés kérdése. Volt már nagyon okos bulldogom, és kevésbé okos németjucim is. A rotit egyébként nevetségesnek tartom ennyire elől. Tehát hülyeség az egész.

2014. febr. 7. 16:43
 14/16 Akiteki ***** válasza:
85%

Marhaság. A huskym elsőre megérti, hogy mit akarok tőle, csak nem biztos, hogy ő is úgy akarja.

Ilyen listák kitalálása sima bohóckodás. Biztosan valami amerikai intézetnek szüksége volt szponzorálásra, olyankor szoktak kitalálni teljesen értelmetlen kutatási témákat. Nálunk is léteznek hasonlók.

2014. febr. 7. 18:59
 15/16 anonim ***** válasza:
69%

Hát azért én megkérdeznék még pár aussie gazdát, hogy az ő kutyájuk is csak átlagosan okos:D

Ha megnézzük a helyezéseket, elég sok okos,egygazdás, vagy önálló munkavégzésre kitenyésztett (és ezért független természetű) kutya végzett "rossz" helyen. Maga az a módszer, ahogy mérik az intelligenciát is helytelen, hisz ha az lenne a kutya intelligenciájának egyetlen ismérve, hogy kiválóan teljesít parancsokat, akkor robotokat is használhatnánk.

Ráadásul senki nem írt a vizsgálat menetéről. Hány kutyát használtak? Idegen vagy saját gazda tanította (szerintem itt ég és föld a különbség, az én kutyám ha valaki kér tőle valamit, először rámnéz, és ha leokézom, akkor reagál)?? Mivel motiválták (kajával, játékkal, vagy anélkül)?? Milyen fajta parancsot kellett teljesíteni? Mennyire kooperatív maga a fajta? Mennyire képes az egyhangú, monoton munkavégzésre? Mennyire "hangulatkutya"?

Mindegyik fajtát a saját területén, saját környezetében kéne vizsgálni, hogy a munkáját milyen jól végzi, új szituációkban hogy viselkedik, milyen gyorsan tud cselekedni. Vagy valamilyen játékos feladat, pl. kaja megszerzése, problémamegoldás segítségével.

2014. febr. 7. 19:59
 16/16 anonim ***** válasza:
69%
Ja egyébként basenji mint 78.??? Nehezen tanítható, de azért megnézném, hogy ez a kiváló vadászkutya mennyire buta, hogy csak a 78. helyig jutott. Érzékeny és független, így nem csoda, hogy sz.rik teljesíteni egy-két bohócmutatványt, hiába fogja fel elsőre...
2014. febr. 7. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!