Nádszálkisasszony kérdése:
A kutyámnak csotgyulladása van. Lehet, hogy azért mert van fűtés a házában és amikor kimegy hirtelen éri a hideg?
Figyelt kérdés
A doki azt mondta, hogy hirtelen növekedés miatt alakulhat ki fiatal kutyáknál. De az enyém már nyár óta nem nő. Lehet, hogy a fent említett ok miatt alakult ki nála az a betegség?
Vagy az miatt, hogy sokszor beengedet napközben a házban, néha pedig ki a kertbe? Lehet ettől csontgyulladása?
2014. febr. 6. 09:34
1/10 anonim válasza:
Csontgyulladás?
Fűtés a kutyaházban? Szerintem előfordulhat, télen fürdetés után sem szabad egyből kivinni a hidegre. Amúgy meg van szőre ami melegíti megfelelőképpen...
2/10 A kérdező kommentje:
Hosszú szőre van.
2014. febr. 6. 09:44
3/10 anonim válasza:
Ha nem bízol az orvos ítéletében, miért bízol itt meg pár arc nélküli idegenben? Egyébként szerintem előbb lett az a csontgyulladás valamilyen túl erős táptól, ami jól megnyomta a kutyát, ne adj isten puszta jó indulatból nem adtatok neki még kalciumot is?
4/10 A kérdező kommentje:
Nem adtunk neki kalciumot. Egyébként Josera Juniorral etetjük.
2014. febr. 6. 10:20
5/10 anonim válasza:
Nem inkább csonthártya gyulladás? Anyámék bernáthegyijénél is előjött, a doki viccesen csak nagykutya szindrómának nevezte, mert a nagytestű kutyákra jellemző. Úgy magyarázta, hogy ahogy a csontozat fejlődik, feszíti a csonthártyát, és ettől begyullad. Valami speciális tápot ajánlott rá (sajnos nem emlékszem a nevére), meg nyers marhahúst.
6/10 anonim válasza:
Mennyi idős a kutyád, hogy már nem nő?
A ki-be mászkálástól nem igazán lehet baja.
Ha nem javul, kérjél röntgent.
7/10 A kérdező kommentje:
1 éves múlt egy hónapja.
2014. febr. 6. 11:16
8/10 anonim válasza:
Nem tudom milyen kutyád van, de a nagytestűeknél 1,5 éves korukig előfordul.
Alacsonyabb fehérjetartalmú tápra kéne váltani!
9/10 anonim válasza:
A mi moszkvainknak is volt csonthártya gyulladása, pedig nem kapott magas fehérjetartalmú tápot. Az orvos azt mondta ez gyakori probléma, majd elküldött azzal hogy ha nem javul 1,5 éves koráig (állítólag eddig kinőheti) vigyük vissza és akkor csinál vele valamit. Mivel nem bírtam nézni, hogy szenved (sántikál, láthatóan fáj neki) és csak várjak ölbe tett kézzel hogy majd jobb lesz, elkezdtem gyulladáscsökkentő gyógynövények után nézni, mert azért gyógyszeresen nem kezd bele az ember csak úgy látatlanba kezelgetni, én meg gondoltam ezzel nem árthatok, így rátaláltam a kurkuma porra, ami tökéletesen bevált már 1-2 hét után nem sántított, szaladgál és már nem fáj neki. Napi kb egy evőkanál a tápjára, nem egy költséges dolog, de nekünk bevált.
10/10 A kérdező kommentje:
Kapott injekciót és most úgy néz ki javul :)
2014. febr. 6. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!