Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akar mindenki tökéletes...

Miért akar mindenki tökéletes kutyát?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mindenhol azt olvasni, hogy így neveld tökéletesre, ne engedd neki hogy kajáért vagy simogatásért kolduljon, ne aludjon az ágyadban, ne köszönj neki ha hazamész stb.. Mire jó ez? Robotokat akar mindenki csinálni a kutyájából? Nyilván alapvető szabályoknak kell lenni, de a kutya is érző lény. Neki is lehet ilyen vagy olyan napja. Miért kellene neki minden helyzetben tökéletesen viselkednie?
2014. febr. 4. 19:13
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy?

Összekevered a saját igényeidet a kutya igényeivel. A kutya teljesen más ösztönrendszerrel és igényekkel rendelkezik mint az emberek, és ezt nem írja felül, h 50-100 éve beköltöztettük a városba.

Az meg h az én kutyáim nagyjából csak akkor látnak pórázt ha nagyon muszáj, nem azt jelenti, hogy "csak hadd fussanak". De egy kutyának igenis a legnagyobb boldogság ha szabadon rohanhat pl egy hatalmas mezőn vagy más kutyákkal. Pórázon sosem fogod úgy lemozgatni azt a kutyát, ahogy arra ténylegesen igénye lenne, ráadásul az izmoltsága is teljesen más egy olyan kutyának akit csak sétáltatnak, mint aki edzett és rohanhat hosszan.

A másik boldogság amikor foglalkozol vele, tanítod - ezek mind előbbrevalók az ágybanalvásnál vagy a nasinál...

De igazából nem is akarlak meggyőzni - úgyse lehet :D - bár egyszer próbáld ki, hogy elviszed a kutyád mondjuk a Hármashatár-hegyre ahol szabadon rohangászhat.

2014. febr. 15. 21:48
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Egyik nap kimentünk a rétre. Levettem a kutyámról a pórázt és letettem a fűbe, majd elkezdtünk játszani. Egészen ránksötétedett, indultunk volna hazafelé, de a pórázt nem találtuk, túl sötét volt már, kénytelenek voltunk nélküle hazamenni. Hazafelé két négysávos úton és vasúti síneken kellett átmenni. Kérdező, ti ebben a helyzetben hazajutnátok épségben?

Másik alkalommal a futtatón voltunk, a kutyám elengedve. Egyszer csak megjelenik egy kutya. Elkezdenek kergetőzni, nagyon bele vannak melegedve. Pár perc múlva megjelenik a másik kutya gazdája, aki csak úgy mellékesen megjegyzi, hogy a kutyája tüzel. Az enyém ivaros kan. Te vissza tudnád hívni, még mielőtt "baleset" történne?

Nekem mindkét kérdésre igen a válasz. Ha neked nem, akkor talán felül kéne vizsgálni a nevelési elveidet és nem másokat oltogatni.

2014. márc. 2. 20:26
 33/37 A kérdező kommentje:
utolsó, hát gratulálok.. Te is egy fantasztikus kutyatartó vagy.. Mondjuk sötétben nem megtalálni a pórázt :D Na mindegy.. Tökéletesek vagytok mind és nyilván csak az én kutyám él szörnyen. Szegény nem is tudom hogy tud boldog lenni, de lehet csak tetteti.. :D
2014. márc. 2. 20:40
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Látszik, meglátod a lényegét minden hozzászólásnak ;o) Ügyes.

Csak akkor tudnám minek emelted ki a kérdést, ha mindenkibe belekötsz, akinek "tökéletes kutyája" van?? De az is lehet h mindenki hülye és csak te vagy helikopter :DDD

2014. márc. 2. 22:04
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha mát ilyen ügyesen megértetted a válaszom lényegét, akkor lelmondom, hogy nem, a magas fűben, sötétben a sötét színű pórázt nem könnyű megtalálni. De talán a válaszom többi részét is elolvashatnád.
2014. márc. 3. 06:46
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám egy elkényeztetett, agyonszeretgetett öreglány, mentett kutyus, és mindenkit levesz a lábáról azokkal a szomorú szemeivel. Sétáltatni alig lehet, mert fegyelmezetlen (holott legalább 7 éves - nem tudjuk pontosan, mert 2 éve van nálunk), és mivel már nem fiatal, nehezebben is tanul, a családom meg nem elég erélyes vele.

Majdnem minden megy neki, a kertben mindig engedelmeskedik, de ha nyitott ajtót lát, akkor kigondolja, hogy ő megsétáltatja magát. Visszajön ő, csak úgy szokta meg, hogy kicsapták, aztán fél óra múlva hazament. Nálunk ez nem buli, kb a család összes tagja kergette már fel-alá az utcán. Iszonyú ciki. És nem, nem jó neki. Próbálják, de nem mindig megy a szabályok felállítása és betartatása. A kutya olyan, mint egy gyerek. Olyan ártatlan, és az IQ-ja is kb olyasmi lehet, csak hát mivel ő nem 2-3 éves kisgyerek, ezért jóval dörzsöltebb, és tud makacs is lenni. De miért lenne boldog attól, hogy sétánál elrángat a legelőig, onnan meg a füle botját se mozdítva rohan be egy nyitott kertkapun ismerkedni, és aztán persze nem viszik többet oda.

A kutyának szabályok kellenek, és hidd el, amelyik kutyát el merik engedni póráz nélkül, az sosem fog bajt csinálni. Bár én is elengedhetném a sajátomat!

2014. márc. 3. 17:04
 37/37 anonim ***** válasza:

Kell, hogy felállíts szabályokat, de ez a kutya igényeihez igazodjon. Nem lehet általánosan kijelenteni, hogy ez, vagy az, igénye MINDEN kutyának, mert kivétel, mindig van.

Alapvetően két szabályt mondanék:

-legyen öröm a kutyatartás a kutyának, és gazdinak egyaránt. Van olyan kutya, aminek az ágyban alvás, van olyan aminek a rohangászás pálya. Fajta- és egyedfüggő, kötelessége a gazdájának ismernie a kutyáját.

-Ne zavard meg mások határait, tiszteld a másik kutyát, másik embert.

Attól,mert van egy követelményrendszer, ami az általános együttéléshez kell, illetve bizonyos kutya azt élvezi, hogy feladatoznak vele nem lesz robot.

És a mégvalami: mindenki a saját kutyájával foglalkozzon, ne azt nézze, hogy a másik mit és mennyit csinál a kutyájával, addig, amíg a kutyának az jó.

2020. aug. 3. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!