Miért akar mindenki tökéletes kutyát?
Basszus azért kell megnevelni a kutyát és azért kellenek szabályok az életébe (ami nálad már ugye a robot kategória), hogy később ne az legyen, hogy csak a futtatóban merem elengedni mert nem lehet tudni mit reagál egyes dolgokra. Aki odafigyel a kutyájára, aki foglalkozik vele a kezdetektől ami azt jelenti hogy kölyökkortól kezdve viszi rengeteg helyre, szocializálja kutyákkal, emberekkel egyaránt az ismeri a kutyáját és tudja, hogy mire mit reagál. Én ismerem a kutyáimat és el merem engedni a parkban nyugodt szívvel, mert már kiskorukban is vittem őket és hozzászoktak, hogy a futók mellettük mennek el, a kisgyerekek visongva futkároznak, gurulós kismotorral zörögnek, emberek csoportosan mászkálnak, neveletlen kiskutyák acsarognak rá flexiről vagy éppen odaszalad és az orra előtt parádézik, hétvégén már délután megjelennek a részegek akik nem egy esetben heccelték már őket. Ha nem tudnám, hogy mindig minden körülmények között kontrollálhatóak akkor nem lennének elengedve, de volt bőven időm, alkalmam megnevelni őket és nem arra pazaroltam el, hogy a futtatóban legyenek vagy pórázon. Megyünk néha futtatóba is, de csak azért hogy legyen változatosság, sem ők, sem én nem bírnám, hogy mindig ott legyünk, mert nem elég inger gazdag, nem tanulnak abból semmit hogy ott vagyunk, nem fér be sok kutya és még sorolhatnám az ellenérveket. Ja és nem kell minden gazdát általánosítani, mert nem mindenki csak beszélgetni megy le a parkba. Én mindig figyelem a kutyákat és a környezetet is, már csak azért is mert jó látni ahogy játszanak, felszabadultak, boldogok. Nálam a többi gazdával való beszélgetés abszolút csak másodlagos. Azért neveltem őket, hogy vihessem a kispofájukat bárhová magammal,a belvárosba rendezvényre, mezőre, erdőre (oda már nem merem, de nem az ő hibájuk).
Kérdező ha te úgy gondolod, hogy a kutyád akkor boldog ha kap egy-két falatot a kajádból de amúgy meg a lemozgatásnál elég a futtató meg a hosszú pórázos séták akkor nagyon tévedsz...
Jézusom :D Nyilván igen az én kutyatartásom ebben merül ki. Kap egy két falatot meg 1 nap egyszer leviszem a pórázom 5 percre.
Egyébként meg elvileg tilos kutyát póráz nélkül sétáltatni.
De mindegy ha akarod engedd el a kutyád én nem teszem és nagyon boldog az enyém (is). Nyilván itt mindenki kutyája tökéletesen tud viselkedni, naponta min. 5-ször leviszi, elengedi és egy szóra mindig vissza is megy a gazdihoz. Nyilván csak én látok ezzel ellentétes példákat.
Nyilván aki nem foglalkozik a kutyájával nem is jár ide válaszolgatni, mert nem nagyon lenne mondanivalója, illetve van itt is pár fura ember, de ők ki is tűnnek a többiek közül.
Hát igen amíg panelban voltunk addig megvolt a napi 5 séta de szobatisztaságra szoktatás időszakában még több is. Naponta 5-6 órákat voltunk lent és annak csak kis része volt pórázos séta. Most kertesben csak napi 1 vagy 2 séta van, azok 1-2 max 3 órásak.
De a lényeg nem pont azon van, hogy hány órát vagy lent a kutyával, hanem hogy az mennyire tartalmas.
Nagyon sokat mutat meg a kutya-gazda kapcsolatból, hogy a gazda mennyire bízik meg a kutyájában és az nem kibúvó, hogy milyen példákat látsz. Kit érdekel, hogy más mennyire nem tudta megnevelni a kutyáját, a lényeg, hogy a sajátod milyen.
Igen, annyira tökéletesen viselkedik amennyire lehet (senki sem tökéletes), és első szóra visszajön. Nem viszem le naponta ötszer, mivel kertünk van, elég egyszer is.
Ha pedig egy másik kutya neveletlen, akkor mit számít, az hogy a TIÉD pórázon van-e vagy sem? Attól a másik kutya ugyanúgy kárt okoz! Az egyik kutyámat egy "neveletlen" kutya azért ölte meg majdnem, mert pórázon volt és nem tudott elszaladni. És mégis miért gondolod, hogy a póráz vagy a nyakörv 100% biztonságot ad? Nekem pórázam és LÁNC!nyakörvem is szakadt már el séta közben! Ha a kutya nem lett volna kiképzett, akkor bajban lettem volna. A támadásokat pedig nem a kiképzett, elengedett kutyák okozzák, hanem azok akiket nem nevelnek meg, akikkel nem foglalkoznak rendesen, akik kiszöknek, elszöktek és azt sem tudják hova legyenek mert még sosem voltak kint vagy elengedve stb.
"Hány kutyatámadás történik ilyen esetből."
Megsúgom neked h a kutyatámadások, nem a városban póráz nélkül sétáltatott kutyák miatt történik...
Arra válaszolj kérlek, h mi a természetesebb egy kutyának:
- szabadon, póráz nélkül futni, szabályokat betartani, követni a vezetőt, aktívan élni, kirándulni, sportolni, saját helyen aludni
- pórázon szaglászni, ágyban aludni, nasizni, beszélgetni
??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!