Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Schnauzer szobatisztaság 3,5...

Schnauzer szobatisztaság 3,5 hónaposan, ilyen korra már teljesen az kéne legyen? Részletek lentebb.

Figyelt kérdés
Sziasztok. Valószínűleg volt már hasonló kérdés, de... A problémám(?) a következő: szuka törpe schnauzerom 2 hónapos kora óta van nálam, jelenleg 3 és fél hónapos. Első két hetet csak vele töltöttem, s azóta is elég sokat foglalkozom vele. Kertes házban élünk, napi többször kiviszem pisilni, kakilni, mégis még most is előfordul, hogy beereszt, pedig (véleményem szerint) elég következetesen és türelmesen nevelem. Általában minden kaja, játszás és alvás után kiviszem, s még azonkívül is. Az érdekelne, hogy velem vagy a neveléssel van-e a probléma, vagy még csak egyszerűen túl gyakoriak a vizelési ingerek, vagy nem értette meg, mit akarok tőle, esetleg így télen kényelmesebb neki benn? Kutyák terén szerintem elég tapasztalt vagyok, de ő az első benti kutyám. Van esetleg valami tanácsotok, tippetek, amivel felgyorsíthatnám a szobatisztaság elsajátításának folyamatát? Jelenleg van egy szabad hetem.

2014. febr. 4. 16:31
1 2
 11/15 Firestorm ***** válasza:

Lehet jelzi csak nem veszed észre.Ha pl oda vissza járkál és mindig az ajtónál köt ki akkor azzal jelzi,hogy mennie kell.

Az én kutyusom (nem tudom hogyan van honnan vette) már az első naptól kezdve nyüszögött,ha wc-znie kellett,ágyba kutya (staff-pit) olyankor mindig le kellett kint tenni az előszobába,amíg nem voltak meg az oltásai oda járt.Aztán mikor már sétáltatható lett nyüszizett,ha kellett neki mennie (ez onnantól rögzült belé,hogy evés és kelés után mindig levittem alapból meg 2-3 óránként).

2014. febr. 4. 17:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Legtöbbször jelzik, csak mivel mi nem ismerjük fel a jelzésüket, hamar kikopik. Az én kutyám is nyüsszög mostanra, ha valami van, de azt se tudom, hogy ha meg minden nyüsszögésre leviszem, akkor nem kezd-e el csak úgy sétáért nyüsszögni ok nélkül :)
2014. febr. 4. 17:30
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyire működik, de hallottam olyanról, hogy ha az elindulás előtt van egy ceremónia, ami mindig ugyanolyan, hogy mondjuk leülteted az ajtó elé, akkor idővel ha ki akar menni, le fog ülni az ajtó elé. De egyrészt nem próbáltam, másrészt meg azt se tuti, hogy észreveszi az ember, ha az ajtó mellé ül.
2014. febr. 4. 17:31
 14/15 A kérdező kommentje:
Bizony, ezzel már az enyém is bepróbálkozott. Elkezdett ugatni az ajtóra fölállva, gondoltam, dolgát kell végeznie, így kiengedtem. Aztán meg is történt, aminek kellett. Másodjára, mikor ugyan így tett, kiengedtem, de már nem wc-zett, s a kis okos már többször is megpróbált átjátszani. A rossz csak az benne, hogy így nem tudom, mikor kell tényleg kiengednem.
2014. febr. 4. 17:33
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat :) Az ajtó előtti leültetéssel kapcsolatban pedig: általában leültetem, mielőtt kimegyünk, kivéve reggel, amikor sietek vele, nehogy becsorgasson :D
2014. febr. 4. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!