Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szemét vagyok, hogy nem...

Szemét vagyok, hogy nem fogadok ideiglenesbe kutyát?

Figyelt kérdés
Óljaim vannak kint az udvaron.Pénzem nincs etetni,orvoshoz vinni(az a másik kérdés,hogy ritkán elérhető az itteni doki,autóm nincs,50 km a legközelebbi klinika).Van két összeszokott,falkázó bullterrierem,kerítésen belül,a területükön minden kutyát szétszednek.
2014. febr. 3. 17:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen feltételek mellett sem a két, már meglevő kutyádat nem értem, sem pedig a kérdést.
2014. febr. 3. 17:38
 2/14 A kérdező kommentje:
Azt szokták mondani,hogy aki odaviszi ideiglenesbe a kutyát valakihez,az a szervezet állja a költségeket,ad kaját stb.Csak az a baj,hogy tele van a net olyanokkal,akikhez odavittek ideiglenesbe kutyát és el is felejtették,még kaját sem adtak,a befogadó meg a fb-on könyörgött tápért meg hogy vigyék el tőle a kutyákat.Én ezt nem tudom vállalni.A másik,hogy milyen élete van a kutyának disznóólban?Sokaktól megkaptam már,micsoda szemétláda vagyok,ott vannak az ólak és nem vállalok kutyát ideiglenesbe.
2014. febr. 3. 17:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A körülményeid nem olyanok, hogy befogadj egy kutyát.
2014. febr. 3. 17:40
 4/14 A kérdező kommentje:

A saját két kutyának mindene megvan,jó minőségű kaja(Brit+főzök nekik).Fullra vannak oltva,ivartalanítva,chipezve.A házban laknak velünk,ágyban alszanak.

Ezt sajnos több kutyának nem tudom biztosítani.Állatvédők hordanak le mindennek,amiért nem gyűjtöm be az utcáról a falunkban kidobott kutyákat.

2014. febr. 3. 17:41
 5/14 A kérdező kommentje:

Bocs,hogy félreérthetően fogalmaztam a kérdést.Tehát a bullok megkapnak mindent,jól élnek.Ha betegek,buszra vagy vonatra ülök és elmegyek velük tömegközlekedéssel a klinikára.Biztosítás van rájuk kötve,a biztosító visszafizeti az állatorvosi költségeket.

De több kutyánál ezt nem tudom vállalni.

2014. febr. 3. 17:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem a saját "társaim", az állatvédők se hordanak le. :) Mert tudják, h épeszű ember addig nyújtózkodik, amíg a takarója ér. Attól, h van ólad még nem vagy ideális ideiglenes befogadó.
2014. febr. 3. 17:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben miért lenné szemét? Akinek nincs rá lehetősége, nem lesz ideiglenes. Én sem vagyok, bár én azért, mert nem adnám vissza egyiket sem... Havonta viszek a helyi menhelyre 15-20kg tápot, és ezzel valamennyire nyugtatom a lelkem. Volt már egyébként arra is példa, hogy én vittem menhelyre kutyát, aki a környéken kóborolt. Amit tud az ember, azt megteszi, de erején felül nyilván senki nem vállal.
2014. febr. 3. 17:49
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, mekkorák azok az ólok, de véleményem szerint nem alkalmasak kutyák tartására, befogadására. Személy szerint tudom jól, mint jelent az ideiglenes: sok esetben a nyakadon maradnak a megunt kutyusok. Vagy ami a jobbik eset, a szívedhez nőnek :)
2014. febr. 3. 17:50
 9/14 A kérdező kommentje:
3 rekeszes normál disznóólról van szó az udvar végében.Szerintem sem kutyatartásra való.Megkaptam azt is "állatvédőtől",hogy láncon is lehet ám tartani kutyát.Köszi,én ezt nem akarom.
2014. febr. 3. 17:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet még nem hallottam.Az ideiglenesség önkéntes munka,magán ügy,ki mit tud vállalni.Ėn is fogadok be időnként,de azért még soha nem szóltak le,ha nemet mondtam.
2014. febr. 3. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!