Kutyások! Ti is tapasztaljátok? Titeket ez nem zavar?
Mikor a kutyámmal sétálunk, rengetegszer jönnek oda hozzánk figyelmetlen szülők gyerekei, akik egy szó nélkül elkezdik simogatni a kutyámat. Persze nem azért aggódok, hogy a kutyám esetleg bántaná a gyerekeket, mert sose tenne ilyet. Csak egyszerűen nem szeretem, ha vadidegen emberek jönnek oda szó nélkül és taperolják a kutyámat... Nektek is szoktak lenni ilyen "élményeitek"? Titeket ez nem zavar? Ha igen, hogyan szoktátok kivédeni?
Félre ne értsetek, nyilván nem játszótereket célzok be sétáltatás helyszínének, hogy tudjak kicsit kötekedni valakivel... és itt sem kötekedni szeretnék, csak hasonló cipőben járók véleményére lennék kíváncsi a témával kapcsolatban.
16.37 vagyok.
Én is akarok ilyen pólót!!! Nekem argentin dogom van, talán pont ezért jönnek oda ilyen sokan. Nem ismerik, nem nagyon látnak ilyen kutyát. Amelyik nem jön oda már messziről simogatásra álló kezekkel, az meg átmegy a túloldalra, hogy jáááj ez háráp... A kisasszony fél a csivaváktól, ezért neki egy kendőt tervezek venni, amin egy áthúzott csivavafej van:) Tök mókásak lennénk így ketten.
Nekünk bichon bolognesünk van. Én sem szeretem, ha úgy simogatják, hogy nem kérdezik meg. Olyankor elmegyek vagy ölbe veszem a kutyát.
13/f
Általában megkérdezik, de ha nem, akkor is a kutya leveszi, hogy hamarost simit fog kapni és ő is érdeklődik. Én nem bánom, ő nem bánja, legalább szokja, hogy fogdosva van, nekem ez nem probléma, sőt.
Amikor kisgyerek talál be, annak még mielőtt odaér elmondom, hogy álljon meg és nyújtsa a kezét, hogy meg tudja szagolni a kutya és csak azután szabad megsimogatni. Eddig még mindegyik azonnal lecövekelt és csinálta, amit mondtam.
Ha olyan kutyával vagyok, amit nem akarom, hogy taperoljanak, már jóelőre szólok nekik, hogy félős a kutya, nem szereti, ha simogatják, aztán megejtek egy rövid reklámot az állatmentő egyesületről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!