Vettem egy családi házat. Szeretnék 2 kutyát a kertbe, ezek közül melyiket választjam?
Hatalmas kertel rendelkezem. 2 félelmet kelto kutyát szeretnék.
Cane corso
Tibeti spaniel
Chow chow
Rothwailer
Doberman
Dan dog.
Tk-es kölykök lesznek.szeretnek kutyaiskolaba jarni veluk, esetleg magántanárt.
Melyiket válasszam? Esetleg mondanátok meg fajtákat?
Úgy látszik Zsoltika elveszett:-)
Abban egyetértek hogy inkább kissebb testű jelzőkutyával kellene kezdeni. Nem olyan rég az egyik ismerősöm két rotiját mérgezték meg, a betörök. A mai világban sajnos a kutya nem igazán tartható házörzésre úgy mint a régi időkben.
Szerintem tibeti spániel helyett tibeti masztiffra gondolhattál:)
Hosszú szőrű legyen. Én is inkább valami pásztorkutyát javasolnék. Nálunk a pireneusit kenyérre lehetett kenni, de olyan hangja volt, meg olyan termete, hogy általában kevesen akartak vele barátkozni, csak az ismerősök tudták, hogy egyébként egy tündérmackó.
igen,tibeti masztiffra gondolkoltam,spanielem most van :)
a malinois az egyik kedvenc fajtam.
most egy kicsit offolok....szerintetek az afgan agarat lehetne tartani egy orzovedo kutyaval?
Fajtától független, hogy milyen kutyákat lehet együtt tartani. Ez az ő egyéni szimpátiájuk és a gazdi képességeinek függvénye.
A malihoz annyit szólnék hozzá, hogy úgy tudom, ők nem kifejezetten házőrzők, viszont kőkemény munkakutyák, sok sportot és foglalkozást igényelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!