Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vettem egy családi házat....

Vettem egy családi házat. Szeretnék 2 kutyát a kertbe, ezek közül melyiket választjam?

Figyelt kérdés

Hatalmas kertel rendelkezem. 2 félelmet kelto kutyát szeretnék.

Cane corso

Tibeti spaniel

Chow chow

Rothwailer

Doberman

Dan dog.

Tk-es kölykök lesznek.szeretnek kutyaiskolaba jarni veluk, esetleg magántanárt.

Melyiket válasszam? Esetleg mondanátok meg fajtákat?

2014. jan. 31. 19:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
A tibeti spániel minden csak nem félelmet keltő, a német(!) dog tekintélyes, de kenyérre lehet kenni - legalábbis amiket én ismerek -, a csau ugatva jelez ha jön valaki, de semmi mást nem csinál, nem is fog. A corso, a roti és a doberman elég kemény kezet igényel.
2014. jan. 31. 19:12
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Tibeti spániel ,meg chowchow kilőve. Canecorso ,rottweiler (így írják), nem rossz,de sok foglalkozást igényelnek, dobi is jó lenne csak fázós ,dán dog állomány nagy része elég mamlasz de ijesztő tud lenni, ha elvakkantja magát.

Ott vannak még az ázsiai pásztorkutyák, kau ,káj, moszkvai, igen jó területörzők és termetük miatt riasztóak is.

2014. jan. 31. 19:15
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

én inkább hosszabbszőrű kutyust mondanék, ha csak kertben lesznek...A spániel, a chow chowwal együtt egyáltalán nem félelmetes.

Miért kell félelmetesnek lennie egyébként?

a cane corso, a dobi és a dan dog pedig rövidszőrű, télen fázni fognak:S

a rottweiler olyasmi amilyet te keresel, de nagyon karakteres, erős gazdi kell hozzá, hogy jól nevelt legyen...

én lehet, hogy a helyedben keverékben gondolkodnék

például, nézd milyen kiállásuk van:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

4. [link]

5. [link]

6. [link]

7. [link]

8. [link]

9. [link]

10. [link]

11. [link]

2014. jan. 31. 19:15
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben kuvaszt tartanék... vagy komondort (mert az a nagy szerelmem, csak túl sokat kell a szőrével foglalkozni). Mellé pedig nem egy másik nagy kutyát vennék, hanem egy jó jelzőkutyát, mondjuk egy mudit, vagy komondor mellé pulit (nem kifejezetten sport párosításból).
2014. jan. 31. 19:30
 5/18 anonim ***** válasza:
Zsoltika ülj le egyes!
2014. jan. 31. 19:58
 6/18 A kérdező kommentje:
Olyat szeretnék amelytől kétszer is meggondolja az ember hogy be e jöjjön a kertbe.
2014. jan. 31. 20:00
 7/18 Zowie ***** válasza:
7-es :DDDDDDD
2014. jan. 31. 20:09
 8/18 anonim ***** válasza:
Rotinak nagyon rossz híre van a médiának köszönhetően ,dzsipszik félnek tőle, de egy elszánt betörő előbb megmérgezi a kutyákat aztán tör be. Alkalom szülte tolvajokat elrémít bármilyen közép-nagy termetű kutya amelyik vadul ugat. Sőt 3-4 apró de idegesítően lármásan ugató kisméretű kutya is, mert felveri a szomszédokat.
2014. jan. 31. 20:10
 9/18 Zowie ***** válasza:
mármint 5-ös. Sajnos ha valaki be akar menni az be is megy mindegy hogy milyen kutya van
2014. jan. 31. 20:20
 10/18 anonim ***** válasza:
A dobermann nagyon jó örző-védő csak az a gond hogy fázós. Esetleg még a malinois-t ajánlanám. De egy mudi meg egy kuvasz/komondor párosítás is jó lehet. :)
2014. jan. 31. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!