Pitbullos gazdik! Meséljetek nekem a kutyusotokról, milyen a természetük? Meg lehet bízni bennük?
Nekünk van egy pitbullunk, bár nem itthon tartjuk, hanem egy telkünkön, de azért elég sokat látom. Szerintem barátságos kutya, ha "kötekedek" vele, akkor sem bánt. Mondjuk aput egyszer majdnem megtámadta, de azért, mert megijedt tőle. Szóval szerintem ha jó nevelést kap a kutya, nem ijesztgetitek, óvatosan bántok vele, semmi baj nem lesz.
Más kutyákat viszont nem igazán tűr meg maga mellett, de ez szerintem állatfüggő. De úgy gondolom, ha már kölyök korában lenne egy másik kutya, vagy mondjuk egy macska mellette, akkor megszokná.
Azt még hozzáteszem, hogy nem mi neveltük, pár éves volt már, mikor hozzánk került, fogalmam sincs, az előző gazdája hogyan bánt vele.
Amúgy nagyon okos, mindig hízeleg, én nagyon szeretem. Szóval szerintem nyugodtan bevállalhattok egyet! ;)
Leginkább a vérvonal számít...
Mindegy miyeln fajtájú a kutya ha selejtes a vérvonal.
Én keverékben is láttam már elmebeteg közveszélyes kutyát...
A pitek nagyszerű teremtmények. Nekem nagyon sok kutyám volt már, de ilyen még sosem. Nálunk ő igazi családtag, kiskorától rengeteg ember veszi körül, macsek is van, meg sok kisgyerekkel találkozik. Én mindég azt szoktam mondoni, hogy aki azt terjeszti erről a fajtáról hogy egy vadállat, jöjjön el és találkozzon a kutyámmal. Szerintem 2 perc alatt megváltozik a véleménye. Ez a kemény külső egy hihetetlen nagy szívet rejt magában, aki nagyon tud szeretni. Igazi egyéniség. A gyerekeket imádja, pedig mindég húzzák-nyúzzák, labdázik velük, semmi gond nincs.
Ha odafigyelsz kölyök kora óta a helyes nevelésre, 3 hónapos korától szocializálod, hagyod más kutyákkal játszani, emberekkel, stb., akkor egy nagyszerű társat fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!