Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyen havas, nedves időben ki...

Ilyen havas, nedves időben ki szoktátok vinni a kerti kutyákat sétálni?

Figyelt kérdés
Tegnap kimentünk egy rövidebb időre, de teljesen benedvesedett a hasán a szőr. Van hőszigetelt háza amibe mindig rakok neki jó meleg plédet, tehát van hol megszáradnia és melegednie. Inkább amiatt aggódok, hogy így nem fog megfázni mondjuk egy 1-1,5 órás séta alkalmával? Nem fog nagyon átfagyni?

2014. jan. 31. 14:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen, visszük őket. Igaz, nekünk este, meg ha olyan az idő, akkor bent vannak a házban. De míg kint volt a vizsla keverékem, akkor is jártunk ilyenkor is sétálni. Sokkal jobb, ha viszed sétálni/mozogni, mintha a kertben ül, utóbbi esetben sokkal biztosabban megfázik.
2014. jan. 31. 18:05
 12/17 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Persze, hogy megyünk! Amikor télen is kinti kutya volt, akkor is mentünk a legnagyobb havazásban is 10 km-ert, 2-3 órát sétálni, a hóban fetrengett, sokszor úszott is a Dunában a marha :D Szánkózás is alap, bár ebben a tavaszias télben nincs hangulatom az egészhez, most kihagytuk a szánkózást.

Esőben-hóban történő séta után, ha nagyon átázik, akkor áttörlöm, aztán bejön a lakásban, mert most éjjel bent alszik.

Amikor kinti volt teljesen, áttöröltem, kapott meleg kaját és ment a házába!

Azt nem értem, hogy ha egy kutyát kint tartotok, akkor sétára MI A FENÉNEK ADTOK RÁ RUHÁT??? Hozzá van szokva a hideghez, ergó nem fázik, főleg sétán, ha mozog...baromság! Aztán kimelegedett állapotában hazaértek, leveszitek a rucit és pont akkor fog megfázni!

Ismerősöm vizsláját régen kint tartotta kertben...sétára, mikor a kutya futott-játszott, ruhát adott rá...aztán otthon levette, csóri kutya meg szarrá remegte magát...

2014. jan. 31. 18:31
 13/17 anonim ***** válasza:
kabátot akkor adok rá, ha épp szakad a hó...mert akkor ha kint is van, a házában szokott pihizni...egyébként akkor szoktam, ha befejezte az ugribugrit, liheg...akkor adok rá kabit, majd otthon, ha már lenyugodott leveszem:)
2014. jan. 31. 19:24
 14/17 A kérdező kommentje:
jelentem, meg volt a séta, nagyon élvezte, nem vacogott, én viszont annál inkább :D
2014. jan. 31. 20:53
 15/17 A kérdező kommentje:
most nézem, aki küldte a képet a kutyusáról: nagyon szép kutyus :)
2014. jan. 31. 20:54
 16/17 anonim ***** válasza:

Köszi!

Ő egy majdnem igazi mudi, csak a füle nem áll fel. De nagyon okos kutya.

2014. febr. 1. 20:52
 17/17 anonim ***** válasza:
Na, az enyémek ma is fürödtek egyet a Tiszában, utána meg kergetőztek a hóban.
2014. febr. 1. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!