Tenyésztő francia bulldogja is csak császározva tud szülni?
igen, a tenyésztő francia bulldogjai is. Az anya medencéje szűk, a baba feje nagy, hatalmas kockázat lenne természetes úton szülni hagyni. Ami kérdés, hogy hányszor engedi az anyát szülni, IGAZI tenyésztő 3-4 alkalom után kivonja a tenyésztésből, a szülések között kihagy tüzelést, és nem kezdi vele szinte kölyökként, az első tüzelésnél...
Ez nem minden kistestű kutyusra igaz, ha jól tudom elsősorban bulldogoknál, esetleg mopszoknál van így.
megkülönböztetni marha egyszerű a tenyésztőt és a szaporítót...megnézed a körülményeket, az anya kutya állapotát (a szaporítósok általában fakók, néhol kihullot a szőrük, óriási cicijeik vannak, nem szép a vágás a hasfalukon...igazából totál le vannak épülve a kutyusok, látszik hogy valami nem oké....én egy ilyen kutyust hoztam el, francia bulldog ex szaporított mamakutya, és nagyon látszik)...a tenyésztőnél a mamakutyák annyiban különböznek, hogy cicisek...de minden más oké velük..szép a szőrük, ápoltak, jó formában vannak, a műtéti heg egy határozott vonal, ha megfogdosod a hasát nem sok különböző helyen érzel otromba vágásokat, hanem egy helyen, a cicijei lóghatnak, de tapintásra nem érzel gumókat, ilyesmiket...
de tényleg látszik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!