Nagyon erosen harap a kiskutyánk!? Mivel lehetne leszoktatni errol?
Vannak játékai, azokkal játszik is, de ha megakarom simogatni már akkor elkezd játszani és harap és nagyon erosen, tiszta seb a kezem. :(
Néztem videókat is, hogy hogyan kéne leszoktatni a harapásról és ott is azt mondják hogy rákell szólni és otthagyni oket.. :/
Koszonom az eddigi válaszokat!
Hát igen, ezért kellett volna 8 hetesen elhozni, hogy megtanulja a tesóktól és az anyjától a gátolt harapást... Így most rád hárul e nemes feladat.
Annyit tehetsz, hogy ha erősen megharap, akkor visíts vagy nyüsszents fel, ahogy a kiskutyák is szoktak fájdalmukban, aztán hagyd magára a kölyköt, rázd le, bármit csináljon. Néhány percig hagyd magára, utána össze fogja kötni hogy "erősen harapok = fáj a másiknak és nincs játék".
Időpont ma 19:35
Nem kell kábítani a kezdő kutyagazdákat, hogy 8 hét után elhozott kölyök nem fog harapni.
Fog. A 10-12 hetes is fog. Hiszen nekik eddig az alomban ez volt a játék. A gazdának kell megmutatnia, milyen erősségű fogást tolerál. És egyáltalán, engedi-e harapással játszani.
#6:
Nem kábításnak szántam, persze hogy minden kiskutya harapdál egy kicsit, hisz ők így fedezik fel a világot. Csak nagyon nem mindegy milyen erővel teszi azt. Ha az alomban megtanulja, hogy ha izomból belemélyeszti a fogát a tesóba, az nem túl jó buli, akkor valószínű hogy a gazdi kezét sem fogja véresre harapni.
A tesók, meg a mama még kutyanyelven tanítja, és épp az 6-8 hetes korban a legfogékonyabb erre, tehát az a legjobb, ha az tanítja, aki leginkább ért hozzá, vagyis a kutyák.
Én picit másképp csináltam az enyémmel, mint ahogy te, meg ahogy a többiek írják. Egy erős harapásnál felnyüsszentem, megmerevedtem. Ahogy kihátrált, rögtön folytattam a játékot, ezzel megerősítve, hogy igen, ezt várom el tőle, ezért cserébe mehet a buli újra. Eleinte 10, aztán 20 másodpercenként kellett jelezni neki, mostanra már nagyon ritkán lépi át a fájdalomküszöböm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!